Мештани Мајдана у страху: Други напад срндаћа у последњих десет дана 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Мештани Мајдана у страху: Други напад срндаћа у последњих десет дана
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
13.07.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Берба печурака и необавезна шетња у горњомилановачком селу Мајдан могла се трагично завршити за
Јокић: Да је срндаћ напао дете, плашим се како се могло завршити, Фото: РИНА

Тодора Јокића  и супружнике Слободана и Весну Ћировић из Горњег Милановца. На деоници пута у овом засеоку није се могло аутомобилом, па је Слободан остао да паркира возило,док су Весна И Тодор пут наставили пешке. Весна је заостала за Тодором, што се касније испоставило да јој је можда и спасило живот .                                       

„Весна је ишла иза мене  и у једном тренутку ја сам застао да предахнем и уједно да се сачекамо , како се не би изгубили. У наредном тренутку угледао сам младог срнадаћа у даљини. Нисам ни слутио да је спреман да нападне, започиње причу Тодор Јокић за РИНУ.

У следећем моменту, Тодор је видео да срндаћ оштри рогове. Тада је схватио да је враг однео шалу.

“ Залетео  се ка мени и борио сам се да га ухватим за рогове и није ми падало на памет ни једног трена да пуштам јер не би одустао. Све је трајало пола сата. У овој борби задобио сам повреде шаке и ноге, од оштрих рогова. “, прича овај Горњомилановчанин.  

На сву срећу, Јокић није био сам јер тридесетоминутну борбу не би могао да оконча. У помоћ су му притекли пријатељи са којима је тог дана и кренуо да бере печурке. Слободан и Тодор успели су заједно да ову животињу изгурају са главног пута, након чега је срндаћ отрчао у шуму.

„Некоме Бог да снагу, некоме памет. Тошо, иако је 67 годишњак, на физичкој спремности позавидели би му и дупло млађи. Са друге стране, човек блокира у тренутку страха, а он је реаговао како треба. Да срндаћа није ухватио за рогове, било би свашта “, каже Весна Ћировић. .

 На крају, све се добро завршило, кажу брачни пар Слободан и Весна Ћировић, Фото: РИНА

Иначе, мештани засеока Ћировић у селу Мајдан кажу да ово није први случај необичног напада љутог срндаћа  који је пре десетак дана напао жену и нанео јој теже повреде у пределу груди.

На одењењу хирургије, Јокићу су ране  на ногама  саниране и сада има три копче да га сећају на немили сусрет са бесном животињом.

Фото: РИНА

Примио је све неопходне терапије и како каже, нема намеру да се тужи са Ловачким удружењем , али сматра да би неко требао да реагује, јер уместо њега, могло је бити и неко дете.



РИНА / ГЗС

   




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


srndac napad selo Majdan Gornji milanovac todor jokic napad vesna slobodan josifovic siroko polje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.516.501 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)