Закључен уговор о куповини зграде Халк банке 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Закључен уговор о куповини зграде Халк банке
Trenutno na sajtu: 356       |       Podeli:
30.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Данас је закључен и оверен Уговор о прибављању у јавну својину

објекта Халк Банке А.Д. у улици Пиварска бр. 1.

 

Уговор су потписали градоначелник Чачка, г. Милун Тодоровић, и председник Извршног одбора Халк Банке А.Д, г. Кенан Бозкурт.

 

Након скоро две године преговора, потписивањем и овером овог уговора, реализоваће се трансакција за коју ће Град издвојити 1.687.318,00  евра и постати власник зграде у Пиварској улици нето површине 3.139,21m2.

 

У простор од око хиљаду квадрата, на једном од спратова, биће смештен Центар за социјални рад, који више од шест деценија своју делатност обавља у неадекватном простору. Такође, нови пословни простор ће добити и други корисници, односно градске службе које имају директан контакт са грађанима.

 

Халк Банка А.Д. ће од Града узети у закуп, на период од десет година, део приземља и део подрума где се сада налазе шалтер сала и сефови.

 

Закупнина за тај период износи 530.232,52 евра, што је практично и права од три рате за исплату зграде.

 

Сходно Уговору, остале рате ће Град исплатити у наредне две године и то:

- другу рату у износу од 572.232,74 евра, у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан уплате, у року од дванаест месеци од дана овере Уговора,

- трећу у износу од 584.852,74 евра, у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан уплате, у року од 24 месеца од дана овере Уговора.

Наводи се у саопшетњу из кабинета градоначелника.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


UGOVOR HALK BANKA ZGRADA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.903.280 посета
Тренутно на сајту: 355 посетилац(a)