Ружић: За сада нећемо затварати школе 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Ружић: За сада нећемо затварати школе
Trenutno na sajtu: 1598       |       Podeli:
15.11.2020 | 0 коментар(а)



За сада нећемо затварати школе, рекао је министар просвете Бранко Ружић и додао да број оболелих од ковида у Србији уноси немир свима, али да је најважније да се поштују мере.
Mинистар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, фото: ГЗС

У интервјуу за недељно издање листа "Ало", министар просвете је нагласио да школе тренутно нису озбиљније место трансмисије вируса, па, докле год је могуће да се одржи редовна настава и обезбедимо неометан рад, тако ће се и чинити.

На питање шта ће бити са зимским распустом, Ружић је рекао да је одговорна одлука на Кризном штабу и да ће свакако бити донета у најбољем интересу за све.

Ружић је рекао да је нова функција за њега изазов, јер "сте у позицији да лично дате барем скроман допринос у министарству које је најважније за једно друштво, које тежи и приближава се идеалу да буде модерно".

"Министарство просвете води рачуна о будућности, о наредних 30, 40, 50 година нашег друштва... Политика, политике, политичари, све то је промењиво, али просвета, наука и технолошки развој јесу константа и кичма развоја и очувања вредносног система сваког друштва, па и нашег", рекао је Ружић.

Он је рекао и да СПС сагледава своју специфичну тежину након 30 година постојања, али такође и грађани којим им пружају подршку.

"Када радимо добро за Србију, странка је увек задовољна", закључио је Ружић и додао да ће избор председника странке Ивице Дачића за председника Скупштине свакако појачати улогу и значај парламентарног живота и у домаћем, али и у спољнополитичком амбијенту.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ruzic skole zatvaranje prosveta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.984.149 посета
Тренутно на сајту: 1599 посетилац(a)