У Пријепољу потисан Споразум о удруживању средстава о финансирању локалног акционог плана за запошљавање 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У Пријепољу потисан Споразум о удруживању средстава о финансирању локалног акционог плана за запошљавање
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
07.07.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Поводм Дана општине у Пријпољу је данас потписан Споразум о удруживању
Фото: ГЗС

средстава о финансирању локалног акционог плана за запошљавање између директора Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и председника Владимира Бабића. Средства се удружују за финансирање два програма, први се односи на Самозапошљавања за 40 лица, а други за отварање нових радних места.

„Општине могу да издвоје посебна средства када Национална служба учествује кроз техничку и административну помоћ , очекујемо да ће се и ове године укључити велики број самоуправа , од њих смо планирали буџет од око 900 милиона за програме запошљавања . Национална служба је у Пријепоље пласирала негде око 80 хиљада динара за редовне програме обука, образоваља , стручног усавршавања, запошљавања и очекујемо да ће се у оквиру филијале укључити око 400 лица у овој години. Важно да је одржавамо партнерство са локалним самоуправама, иако су кризна времена надамо се да ћемо ову форму сарадње наставити и у будућем периоду”, рекао је Зоран Маринковић директор Националне службе за запошљавање.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић рекао је да је свако радно место јако битно за ову локалну самоуправу и да се нада да ће се овим програмом број незапослених смањи.

„Да подстакнемо људе и да после истека програма наставе са својим делатностимаи постану добри привредници, гиганти на овим просторима. Сваки програм изискује неке напоре и средства, зато се захваљујем Националног служби која је то учинила јер наша општина није јака и не може да издвоји више. Овако удружени склањамо људе са улице и чинимо нашу локалану самоуправу јачом”, рекао је Бабић.

Иначе, за Програм за запошљавање опредељено је 12 милиона, од тога НСЗ је дала 7,5 а Општина Пријепоље пет. Према речима првог човека ове локалне смаоуправе трудили су се да максимално реално распореде средства од програма за самозапошљавање, субвенције за запошљавање лица из категорије теже запошљавих и за нова радна места.

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nacionalna sluzba za zaposaljavanje sporazum potpisan prijepolje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.281.895 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)