Предајом кључева града почела Нушићијада 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Предајом кључева града почела Нушићијада
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
26.08.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Свечаном церемонијом предаје кључева града Браниславу Нушићу на главној бини



„Округло па на ћоше", почела је овогодишња, 13. по реду, обновљена Нушићијада у Ивањици.

Љубитељи сатире, сви људи добре воље и отвореног срца у граду на Моравици у наредна два дана моћи ће да уживају у квалитетном куктурном програму прилагодјеном свим старосним добима.

Почела ивањичка Нушићијада, фото: ГЗС

„У наредна три дана ја ћу бити владар овог града, а за то време овде ће бити само смеха, добре забаве и одличног провода. Драго ми је што сте ме и ове године изабрали да ја будем баш тај који ће бити главни у вашем граду па макар и на два дана”, рекао је Милан Милосављевиц, глумац у улози славног писца Бранислава Нушића.

Овај фестивал бави се промоцијом Ивањице широм земље, и упућувањем људи на леп укус и добро васпитање.

Почела ивањичка Нушићијада, фото: ГЗС

„Желео бих овом приликом да се захвалим свима који су учествовали у организацији ове манифестације од изузетног значаја за општину Ивањица. Мислим да смо заједно успели да и ове године Ивањицу у три дана претворимо у засигурно најзанимљивију варошицу у Србији која одише хумором", рекао је председник општине Ивањица, Момчило Митровић.

Почела ивањичка Нушићијада, фото: ГЗС

Овај манифестација добитник је највиших признања у земљи, а покровитељи ове манифестације су опптина Ивањица, ТО Ивањица и Дом културе Ивањица.

Ове године прославља се 45 година од снимања серије "Више од игре" која је снимана уораво у Ивањици, као и 110 година од оснивања ФК Јавора.

Почела ивањичка Нушићијада, фото: ГЗС

На церемонији предаје кључева, Бранислав Нушић је председнику општине Ивањица поклонио лопату, шлем и флуросцентни прслук с обзиром на то да ће у наредном периоду почети реновирање зграде ове општине.

Слоган овогодишње нушићијаде гласи "Више од фестивала".

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


NUSICIJADA IVANJICA KLJUCEVI HUMOR

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.147.355 посета
Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)