Народни посланик Марко Парезановић о свом будућем раду у републичком парламенту и скупштинским одборима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Народни посланик Марко Парезановић о свом будућем раду у републичком парламенту и скупштинским одборима
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
06.11.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Сада, када је формиран нови републички парламент, сасвим је извесно да се Чачку и Чачанима овога пута „посрећило“,
Фото: ГЗС

јер у клупама Скупштине Републике Србије имају пет народних посланика, који ће бити изузетно активни и у раду скупштинских одбора.


Марко Парезановић, један од оснивача СНС-а и члан Главног одбора, по други пут народни посланик у републичком парламенту, у осврту на претходне четири године оцењује да је у том периоду најважнији задатак градског руководства и народних посланика из Чачка био да преокрену дуго присутан негативни тренд занемаривања западне Србије и привуку републичке инвестиције, без којих би сваки озбиљнији развитак чачанског краја, посебно у сфери привреде и путне инфраструктуре био незамислив.


Парезановић је члан Одбора за заштиту животне средине и заменик члана у одборима за одбрану и унутрашње послове, образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво.


Говорећи о приоритетима Чачка и Чачана, које ће заступати пред колегама у републичком парламенту, али и скупштинским одборима, Парезановић истиче да је веома задовољан што је у експозеу премијерке Ане Брнабић, медју водећим инвестицијама, препознао наставак изградње Коридора 11 (ка Црној Гори и БиХ), Моравског коридора и нову писту у Ладјевцима за карго саобраћај и велике авионе. Он сматра да ће град на Морави тек осетити бенефите наведених капиталних инвестиција:
„Заједно са председником Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић, пре пет месеци смо отворили нови Научно технолошки парк у Чачку на локацији бившег “Цера”, који је већ сада готово попуњен “станарима”. Овакве инвестиције су од есенцијалне важности за нашу привреду. Објективно, у претходне четири године реализовали смо многе пројекте, на које су градјани Чачка дуго чекали, а који су били до 2016. незамисливи. И то је наш највећи успех, постигли смо га тимским радом и уз велико разумевање људи који воде нашу државу".


Парезановић издваја три пројекта за које сматра да ће бити у фокусу у наредне две до три године. У области здравства најзначајнија је реконструкција и доградња Опште болнице, а њена прва фаза, како наводи, требало би да буде започета наредне године:
„Реализација овог пројекта биће најзначајнији догадјај за чачанско здравство од 4. марта 1980. године, када је отворена нова болница. У овој години смо очекивали и набавку новог скенера и магнета, корона је пореметила планове, али од њих нећемо одустати. Велики изазов ће бити и стручни кадар, јер смо десетак година имали празан ход, па ће, свакако, и смена генерација у области здравства бити болна. Многи искусни лекари иду у пензију, а они који су запослени у последњих пет година још увек нису стасали. У априлу је држава запослила све лекаре са бироа и то је залог будућности".
Парезановић наводи да идеја доградње објекта Факултета техничких наука и набавке нове опреме постоји јако дуго и да је коначно дошло време да буде и реализована:


„Успели смо ову тему да наметнемо приликом отвараwа НТП-а. Факултет техничких наука је изузетно важна високообразовна установа. Реализацијом овог пројекта стекли би се услови да се подигне квалитет изводјења наставе и привуку нови студенти, а то представља и директан подстицај привредном развоју, посебно када је реч о ИТ сектору. Имамо више од 50 ИТ фирми у Чачку које послују добро. Оно на чему ћу посебно инсистирати јесте потреба за отварањем нових тржишта и повећањем извоза ИТ услуга и ту нам је неопходна велика подршка Владе Србије. Јачањем овог сектора доћи ћемо до већег броја боље плаћених радних места и била би штета да не искористимо тај потенцијал”.


Изградња фабрике за пречишћавање отпадних вода са проширењем канализационе мреже је, како истиче Парезановић, трећи важан пројекат, планиран за наредну годину:


„Све док се отпадне воде избацују у реке без пречишћавања, нећемо имати здраву животну средину. Као члану Одбора за заштиту животне средине, проблем загадјења Мораве биће на врху листе приоритета! Морамо га решавати системски, израда пројекта који би требало да пружи адекватно решење приводи се крају и, уз добру комуникацију са Агенцијом за заштиту животне средине и ресорним министарством, очекујем да ће овај проблем у догледном временском периоду коначно бити разрешен”.

ГЗС/Чачански Глас/В. С.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


marko parezanovic republicki parlament cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.454.127 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)