Прослава 800 година самосталности Српске Православне Цркве у Епархији милешевској 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Прослава 800 година самосталности Српске Православне Цркве у Епархији милешевској
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
18.10.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Епархија милешевска обележиће 800. рођендан СПЦ на читавом свом простору,

разним свечаностима, најавио је Епископ милешевски Атанасије.

Он је истакао да ће се у данима који су пред нама 25, 26, и 27. октобра овај велики јубилеј обележити низом свечаности у манастиру Милешева, Пријепољу, Прибојској бањи, Прибоју и Пљевљима.

Према његовим речима осамстоти рођендан СПЦ у биће спојен са домаћим свечаностима

“Тако ћемо славити ктиторску славу манастира Светог краља Владислава коју нисмо довољно прославили због жичких догађања, али ћемо славље употпунити сада. Обележићемо такође и 10 година постојања и деловања црквеног градског хора “Свети кнез Лазар” из Прибоја”, казао је владика милешевски.

“Почећемо молитвом 25. октобра у манастиру Милешеви, вечерњим богослужењем у 17 часова, а увече у 19 часова у пријепољском Дому културе биће одржан концерт уметничког ансамбла Министарства одбране ’Станислав Бинички’. Сутрадан 26. октобра служиће се Божанска литургија која је најзначајнији део нашег окупљања и која ће бити служена у манастиру Милешева са почетком у девет сати, очекује се служење више архијереја СПЦ. После литургије биће одржана свечана академија, а потом ће бити извршен чин освећења земљишта на коме ће бити изграђен милешевски Светосавски дом и потом следи трпеза љубави. Потом у 17 часова прелазимо у манастир Светог Николаја у Прибојској бањи где ће се служити празнично вечерње. У 19 часова у Прибоју ће почети фестивал хорске музике на којем ће учествовати бројни хорови, међу којима ће бити и Прво певачко друштво из Београда. На дан Свете Петке прелазимо у други део епархије у Пљевља где ће у храму посвећеном овој светитељки бити служена Божанска литургија, а након тога следи свечана литија, вече је предвиђено за одржавање свечане академије”, закључио је Епископ милешевски Атанасије.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje milesevo vladika atanasije proslava jubilej spc

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.054 посета
Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)