Ковачевић: Нема проблема ни у једној школи, ђаци су дисциплиновани 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ковачевић: Нема проблема ни у једној школи, ђаци су дисциплиновани
Trenutno na sajtu: 563       |       Podeli:
14.09.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Данас је одржана друга редовна седница Општинског већа општине Горњи Милановац

Овом приликом усвојене су све тачке Дневног реда које ће се наћи пред одборницима на наредном скупштинском заседању. Међу значајнијим тачкама било је разматрање информације о припремљености основних и средњих школа на територији општине Горњи Милановац за текућу школску годину. Усвојени су и предлози решења о давању сагласности на измене и допуне програма пословања јавних предузећа и установа, као и измене финансијских планова ових буџетских корисника. Већиници су данас усвојили и извештаје о раду месних заједница са подручја општине.

 


Коментаришући последњу одлуку општинског Кризног штаба у вези са ограниченим радом угоститељских објеката, Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац рекао је да таква одлука није хир ни локалних власти, ни Кризног штаба, већ поштовање одлука Владе Републике Србије као неопходна мера превенције, јер иако већ петнаест дана нема новооболелих од Цовида 19 на подручју горњомилановачке општине, ризик је присутан као и могућност погоршања епидемиолошке слике.


„Још увек немамо нити вакцину против корона вируса одобрену од Светске здравствене организације, нити имамо поуздан лек, па све док до тога не дође морамо научити да живимо са овим вирусом”, каже Ковачевић. Он је овом приликом апеловао на све суграђане, посебно на младе ,којима су дружења и изласци битни, да своје контакте сведу на најмању могућу меру, како би избегли ширење вируса, који је и даље присутан.


Почетак нове школске године Ковачевић је оценио позитивно нагласивиши да за сада нема проблема ни у једној школи, да су ђаци веома дисциплиновани и да сви носе заштитне маске.


„Настава се обавља и у школама и онлине, створен је модел који се у пракси добро показао”, рекао је Дејан Ковачевић, председник општине и додао „Усвојеним одлукама о измени финансијских планова школама је омогућено да набаве довољно дезинфекционих средстава. Заједно са милановачким Домом здравља и Заводом за јавно здравље биће набављене довољне количине исте врсте дезинфекционих средстава, како би се избегла употреба алкохола на свим површинама које је потребно дезинфиковати, већ ће у ту намену бити коришћена средства која су прописана а употребљавају их и Болница и Дом здравља”.


Председник општине је истакао да се ради на измени аутобуског реда вожње када је у питању школски саобраћај, и да до краја седмице би требало да ред вожње буде прилагођен потребама ђака, али и трајању часова скраћених на тридесет минута.
Иначе, Министарство просвете прати рад свих образовних установа на подручју Републике Србије, а локална самоуправа свакодневно доставља извештаје на основу којих се прати ситуација у горњомилановачким школама.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sednica odrzana gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.418.412 посета
Тренутно на сајту: 564 посетилац(a)