„Окривљени” за поплављене куће у Ђераћу дали дозволу за откуп земљишта 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
„Окривљени” за поплављене куће у Ђераћу дали дозволу за откуп земљишта
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
24.06.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - На данашњој 12. седници Општинског већа у Лучанима између осталог донета је одлука о прибављању непокретности
Ђераћ је потопљен зато што је фалило 180 метара бедема на реци Бјелици, фото: РИНА

у јавну својину Општине Лучани за изградњу бедема у Ђераћу у пуном профилу.

„Сви сте били сведоци у поплавама, 3. јуна, које су задесиле нашу општину. Тада је дошло до пробоја бедема, у насељеном месту Ђераћ из разлога зато што није био завршен у пуном профилу. У договору са људима из Србијавода и Института `Јарослав Черни`, општина Лучани је добила скицу парцела које су потребне да се откупе. Тако да ћемо ми у потезу од Крстаца до Платице све парцеле откупити до реке Бјелице. У том потезу се налазе и четири стамбена објекта, наравно и њих ћемо откупити од власника и све припремити за изградњу бедема у пуном профилу”, рекао је председник општине Лучани Миливоје Доловић додајући да ће се земљиште откупљивати по тржишној цени чију процену ће извршити Републичка пореска управа.

Председник Општине Лучани Миливоје Доловић

Комисије за процену штете на терену обишла је 231 стамбени објекат.

„Прошле недеље дошла је контрола из Канцеларије за јавна улагања и извршили ревизију од пет до 10 одсто предмета и донели да смо поступали у складу са правнилником и да смо у складу са законом урадили и категоризацију поплављених објеката. У току недеље ће се наставити управни поступак и појединачно ће бити позивани сва оштећена лица да потпишу споразуме о накнади штете које ми прослеђујемо Канцеларији. На терену је још Комисија која утврђује штете на пољопривреди”, рекао је Доловић.

Иначе, бедем у Лучанима није употпуности завршен 2017. године јер породице Алексић и Матијашевић нису дале дозволу да се ради на њиховој земљи. Тако је 180 метара корита реке Бјелице са једне стране остало без заштите због чега је ове године у насељу Ђераћ направљена вишемилионска штета услед изливања реке. Обе породице договориле су се са локалном самоуправом око продаје земље како би се завршио бедем у пуном профилу.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.118.716 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)