Жико се сећа сваког детаља утакмице Југославија-Бразил: Имена играча просипа као из рукава 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Жико се сећа сваког детаља утакмице Југославија-Бразил: Имена играча просипа као из рукава
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
24.12.2019 | 0 коментар(а)



Кнић – Сви се сећају легендарне фудбалске утакмице између репрезентације Југославије и Бразила, када је Пеле, најбољи фудбалер тог доба
Жика познати сеоски коментатор, фото: РИНА

окачио копачке о клин. Међутим, Жика Алемпијевић из села Белосава, не само да се сећа, већ и данас, скоро пола века каснија зна сваки детаљ.

“На голу Енвер Марић, утакмица је завршена нерешено. Наши играчи су играли добро, а селектор Миљан Миљанић рекао је да овакав фудбал није виђен одавно. Дресови су потпуно мокри, а то значи да су играчи дали свој максимум”, рекао је у као из топа Жика и набројао састав обе репрезентације без грешке.

Овај српски сељак никад није био спортски коментатор, али да се окушао у том послу сигурно би био један од најбољих.

“Увек сам волео да пратим те важне мечеве и све сам, ни сам не знам како, памтио а касније препричавао рођацима и комшијама, који су ме пажљиво слушали и после говорили дасам им све дочарао као да су били на Маракани”, прича Жико за РИНУ.

У то време телевизијски пријемници били су реткост, у целом селу, сећа се Жика, био је само један наравно црнобели, али то овог заљубљеника у фудбал није спречавало да прати своје омиљене мечеве.

“Ишао сам код тог комшије иако је живео далеко. Нису ме ометали ни киша ни снег. Обожавао сам те преносе, уз њих сам превазишао и тешке животне ситуације”, рекао је овај сеоски коменататор.

Жика се живо сећа и уткамице са репрезентацијом Немачке, али и дербија између вечитих ривала, Партизана и Црвене звезде.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.859.669 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)