У Чачку промовисана нова књига Бошка Обрадовића 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
У Чачку промовисана нова књига Бошка Обрадовића
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
25.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Синоћ је у Чачку представљена нова књига лидера Двери Бошка Обрадовића под називом „Где бежите”.

Обрадоић каже да је најтеже промовисати дело у свом родном граду јер је то увек емотивно и важно.

„Ово је зборник скупштинских говора из Народне скупштине Републике Србије од 2016. до 2018. Људи који нису пратили скупштинске наступе путем ове књиге доћи ће до пресека свега онога што је председничка група Двери радила пуне три године пре него што је почели да бојкотује заседања. Оно што је мени веома важно, то је да су то скупштински говори које сам ја изговорио, али иза овога стоји рад читаве посланичке групе и великог броја сарадника и саветника који су нам помагали да имамо што боље говоре на разне теме. Овде су заступљени говори поводом избора Владе Александра Вучића, избора Владе Ане Брнабић, избора Синише Малог за министра, предлога буџета за одређене календарске године и низ других крупних тема као што су правосуђе, пољопривреда, економија и све други чиме смо се бавили. Ово на леп начин даје пресек свега онога што су Двери као посланичка гурпа радила у сазиву Народне скупштине. Са својим помало шаљивим насловом `Где бежите` ушли смо у скупштину РС морајући да бранимо изборне резултате од крађе владајућег режима, а назив је моја порука упућена шефовима комисије који су покушали да нас спусте испод цензуса. Стално се обрачунавамо са онима који покушавају да лажу, краду и да на друге разне начине вређају интелигенцију овога народа. И суштинска порука ове књиге је да не дозвољавамо да нас лажете, крадете и да нам уништавате народ и државу. Хоћемо да зауставимо одлазак младих у иностранство и хоћемо да се чује глас Двери као једне модерне, а опет традиционалне и конзервативне српске политике која почива на социјалној солидарности, подршци домаћој привреди и пољопривреди”, рекао је Обрадовић.

Оно што је на аутора књиге оставило највећи утисак је да се после толико деценија у скупштини Србије могло да чује традиционалнистички поздрав `Помаже Бог` на почетку сваког скупштинског радног дана као и разне анегдоте. Говорећи о коришћењу делова текстова из својих претходних књига, Обрадовић је рекао:

„Било је шокантно и за мене и за друге када је откривено да је Јелена Триван, директорка Службеног гласника, између осталих крађа у својој докторској дизертацији користила и моју књигу `Српски завет` из 2007, чланак под називом `Српско коло` и то говори да нису они лично их писали него неко ко није водио рачуна одакле их преузима. Занимљиво је да у Влади имате четири министра са купљеним дипломама. Не беже људи из ове државе само због лошег животног стандарда већ и због неправде и ненормалног система вредности.”


Аутор књига сматра да ће књига „Где бежите” остати једно историјско сведочанство како су се борили против једног ненормалног владајућег режима.

ГЗС

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.356.765 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)