Зашто је Златибор толико занимљив љубитељима природе и туристима 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Зашто је Златибор толико занимљив љубитељима природе и туристима
Trenutno na sajtu: 523       |       Podeli:
16.04.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Златибор и природне лепоте ових предела, до сада су на ову планину довеле на стотинe хиљада љубитеља природе,



али и бројни садржаји које је Златибор добио уз помоћ локалне саоуправе.

Поред гондоле са које ће се пружати фасцинантан поглед на златиборске падине, на овом туристичком центру планиране су и нове инвестиције.

Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић, за Глас западне Србије истакао је да ће локална самоуправа финансијски подржати све пројекте како би се употпунила турстичка понуда Златибора.

„Природа је Златибору дала могућност да се шири без великих ограничења. Поред садржаја који постоје, трудићемо се да их још више обогатимо. У будућем периоду радићемо на истражним бушотинама за геотермалну воду чиме би поставили добру основу за отварање аква парка, али и омогућили уштеду енергије и допринели заштити животне средине. Циљ нам је да општина Чајетина постане прва еколошка општина у Србији, и на том проглашењу радимо”, изјавио је Стаматовић.

Према његовим речима, бушотине геотермалне воде би на Златибор довеле и нове инвеститоре, а крајњи циљ јесте повећање броја туриста.

„Садашњу бројку од 250 – 300 хиљада туриста желимо да подигнемо на милион, што би био искорак ван граница Србије и значило би позиционирање Златибора на светској туристичкој мапи”, нагласио је Стаматовић.

Погледајте емисију Жикина Шареница за чије потребе је наша продукција направила репортажу о Златибору, планини изузетне лепоте.

Прилог можете погледати од 1:01:48

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.945.729 посета
Тренутно на сајту: 524 посетилац(a)