Суђење активистима Двери и Народне странке због догађаја на изборима у Лучанима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Суђење активистима Двери и Народне странке због догађаја на изборима у Лучанима
Trenutno na sajtu: 530       |       Podeli:
15.11.2019 | 0 коментар(а)



У Основном суду у Ивањици почело је суђење тројици активиста Двери и Народне странке,

оптужених за насилничко понашање на изборима у Лучанима, који су одржани 16. децембра прошле године. Они су се изјаснили да нису криви за дело које им се ставља на терет.

Локалне изборе у Лучанима обележиле су претње контролорима на бирачким местима, фотографисање бирача и новинара и возила без регистарских таблица испред гласачких места.

Спорни инцидент догодио се на бирачком месту у школи у Котражи. Оптужени Лазар Ђуровић из Народне партије рекао је да је са још неколико
људи отишао на позив контролора, који је био уплашен за своју безбедност. Тамо су затекли човека из Панчева, који их је фотографисао, снимао возило и уносио им се апаратом у лице.

Ђуровић каже да му је руком у једном моменту склонио апарат и замолио га да се удаљи. Касније у току дана, добио је позив из полиције да као грађанин сведок да изјаве о лицима која прете и фотографишу људе. Рекао је да је док је трајало саслушање, у просторију ушао инспектор и рекао да он није грађанин сведок, да се мења статус, и да је сада окривљено лице, а на терет му је стављено насилничко понашање.

Борко Пушкић из Двери рекао је на суђењу да је неколико сати пре инцидента пријавио полицији у Гучи да се у Котражи дешавају неправилности и
да морају да заштите контролоре. На суђењу је затражено да се саслуша бивша државна секретака МУП-а, Дијана Хркаловић, јер је тог дана била у Лучанима, али је суд то одбио.

Осим Стоиљковића на суђењу је било још двоје оштећених. Они су се изјаснили да се прикључују кривичном гоњењу тужилаштва, али да неће
захтевати обештећење.

ГЗС/Н1




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.195.763 посета
Тренутно на сајту: 531 посетилац(a)