Прва „Мобилна клиника“ у Србији стигла у Пожегу, Чепурин на свечаној додели 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Прва „Мобилна клиника“ у Србији стигла у Пожегу, Чепурин на свечаној додели
Trenutno na sajtu: 606       |       Podeli:
07.08.2018 | 0 коментар(а)



Пожега - Руско-српски медицински тим који предводи лекар руског Министарства за ванредне ситуације Виктор Белински,

у специјално опремљеном санитетском возилу протекле две седмице спроводи медицинске прегледе сеоског становништва у Пожеги.

Овим превентивним прегледима обухваћени су сви, пре свега стари, слабо покретни и непокретни житељи пожешких села, без обзира на то да ли имају здравствено осигурање или не.

Председник општине Милан Божић рекао је за Глас западне Србије да је Мобилна клиника обишла скоро 40 сеоских месних заједница и да се овај хуманитарни пројекат приводи крају.

„Пре две недеље у нашу општину заједно са руским доктором Белинским, стигло је специјално санитетско возило које ће по завршетку обиласка наших сеоских домаћинтава бити предато нашем здравству. Оно што је важно да напоменем је то да ће 9. августа свечану предају „Мобилне клинике“, на наше велико задовољство, извршити директор Руске Хуманитарне Мисије Алексеј Полковников, а поред њега овој свечаности присуствоваће и Амбасадор Русије Александар Чепурин“, изјавио је Божић и додао да ће се додела кључева одржати у порти цркве Св. Рођења Пресвете Богородице.

Иначе, „Покретна клиника“ у Пожеги је прва овакве врсте у нашој држави и биће од велике користи за мештане који живе у забаченим деловима општине, јер долазак лекара на њихов кућни праг је од великог значаја, пошто већина што због старости или већ неког другог разлога није у могућности да дође до домова здравља или болнице.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.147.796 посета
Тренутно на сајту: 608 посетилац(a)