Дани Чачка у Београду 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Дани Чачка у Београду
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
18.12.2019 | 0 коментар(а)



Удружење Чачана у Београду традиционално сваке године крајем децембра приређује културно-уметничку манифестацију "Дани Чачка у Београду".

Манифестација је посвећена дану Чачка, 18. децембру, датуму када је Чачак под тим именом давне 1408. године први пут поменут у дубровачким архивима.
Овогодишња манифестацију чини поетско-музичко вече са програмом који су припремили  млади Чачани, успешни рецитатори и музичари који су тренутно на студијама у Београду. Kроз своје школовање овенчани су многим престижним рецитаторским и музичким наградама. Ове године , специјални гости су  певачка група "Чачанска лира" из Чачка праћена народним оркестром из Чачка.
 
  У просторијама Матице исељеника и Срба у региону биће постављена изложба акварела "Kуле и градине" чији је аутор члан Удружења Чачана у Београду архитекта, сликар и писац Душко Милошевић. Изложба ће бити отворена дан раније па ће посетиоци "Дана Чачка у Београду" ове године имати прилике да се уживе у магију Душкових кула и градина.

Удружење Чачана у Београду у оквиру хуманитарне акције "Нека се свако дете радује Божићу" организовати прикупљање половне гардеробе, хране, играчака и средстава за хигијену која ће бити достављена деци из мање имућних породица из нашег краја. Иницијатор ове акције која траје већ више година је Коло српских сестара "Надежда Петровић" из Чачка.
 Сви који желе да помогну ову акцију уплатом новчане помоћи могу то учинити на рачун Кола српских сестара из Чачка, број рачуна 155–24079–38 Халк Банка, са обавезном назнаком "За божићну хуманитарну акцију".



ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacani beograd udruzenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.368.978 посета
Тренутно на сајту: 329 посетилац(a)