Сведочење Ражнатовићевог кума: Арканову гарду основала држава, држава га је и убила?! 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Сведочење Ражнатовићевог кума: Арканову гарду основала држава, држава га је и убила?!
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
29.10.2019 | 0 коментар(а)



Српску добровољачку гарду (СДГ), коју је током ратних деведесетих водио Жељко Ражнатовић Аркан,

основала је држава. Оправдано сумњам да је Аркана држава и убила јануара 2000. године. Ово за Курир тврди Светозар Павловић, иначе Ражнатовићев кум, адвокат из Београда, потекао из Доње Врбаве у гружанском крају, који данас живи у Горњем Милановцу.

- Држава је донела одлуку да формира један батаљон отписаних људи, оних који не постоје... Аркану није самом пало на памет да формира батаљон, да нађе за то 100-200 људи... Држава стоји иза гарде. Међутим, то је прерасло у једну озбиљну војну јединицу - прича Павловић за данашњи Курир.

Ма какве крађе

Аркана је, каже, упознао јануара 1992, убрзо су се окумили, а касније је постао и потпредседник његове Странке српског јединства и фудбалског клуба Обилић.

- Жељко је од Дафимент банке тражио 28.000 марака за униформе, ципеле, жилете... Тад се код Дафине Милановић, власнице те банке, позвао на мене иако ме није још знао. Чуо је да ће лакше да добије новац ако има моју препоруку, јер сам био пријатељ с Милановићевом. Кад сам чуо шта је урадио, хтео сам да се упознамо - наводи Павловић и додаје:
- Отишао сам у Ердут, где је било седиште гарде, и дао сам им мојих 50.000 марака. Видео сам да не скитниче, не убијају, него се боре за српску земљу. Говорило се тада да Аркан са својим људима ратује с чарапама на глави, да пљачкају, краду замрзиваче, телевизоре... То никакве везе са здравим разумом нема.

Није био цвећка

Павловић каже да је у време рата са Арканом „прошао“ кроз Кривични законик и објаснио му шта је геноцид, шта је ратни злочин против човечности...
- Објаснио сам му шта не сме да се ради на ратишту. Он није био цвећка, доносио је и неке преке одлуке, али није био ни ратни злочинац - тврди он.

Адвокат Светозар Павловић

Коментаришући спекулације о нетрпељивости између Ражнатовића и генерала Ратка Младића, међу којима је наводно било и физичких обрачуна, Павловић каже да је тачно да се њих двојица нису уважавала. Како открива, једном приликом су Младићеви војници добили батине од Аркана, који о генералу, тврди Павловић, није имао високо мишљење, те је за њега говорио: „Младић је пуцао само на свадбама.“

Павловић на крају отвара и питање Аркановог убиства, доводећи у сумњу званичну верзију.
- Не, нису га убили ови што одговарају. Други су то урадили. Један истражни судија ми је одмах сутрадан после убиства рекао о чему је ту реч. Аркан је смртно рањен у 17.17 часова у „Интерконтиненталу“ 15. јануара 2000. Одмах сам отишао тамо и ту сам видео 15-20 државних аутомобила, које у то време није било шансе да се скупе на једном месту за нешто друго. Мени је све било јасно. Да ли га је убила држава? Могуће да у овом случају има државе.

Одговор Вукчевићу: Жељко би се пре убио него неког издао

Павловић се осврнуо и на интервју коју је недавно за Курир дао бивши тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић. Како каже, Вукчевић није у праву кад каже да је „Аркан био велико зло“ и да би завршио у Хагу или би постао заштићени сведок или сведок-сарадник:
- Дејтонски споразум, којим је окончан рат у Босни, био је у новембру 1995, а Аркан је убијен 2000. Имали су пет година да подигну оптужницу против њега. А нису. А што се тиче приче да би био заштићени сведок или сведок-сарадник, могу само да кажем да би се он пре убио него што би одао неког да извуче своју задњицу.

Тајна хрватске певачице: Дорис лудела за Арканом

Павловић прича да су Аркана жене обожавале деведесетих, а посебно је у њега била заљубљена хрватска певачица Дорис Драговић.
- Жељкова мајка Славка ми је причала да јој је кући долазила Дорис Драговић и молила је да нешто о њој говори Жељку, да нешто учини... Славка јој је тад рекла: „Шта је вама, има четворо деце са Наталијом, не долази у обзир.“ Ишла је Дорис и у Арканову посластичарницу „Ари“, неко је то дојавио Жељковој тадашњој жени Наталији, која је дошла тамо и одвалила му шамар. Иначе, и Наталија и Цеца су божанствене, фантастичне...

Венчање с Цецом: Ивица и Мило изостали

Свадба Аркана и Цеце била је феноменална, каже Павловић док показује фотографије с тог догађаја:
- Нису дошли једно Ивица Дачић из СПС, данашњи председник Црне Горе Мило Ђукановић и тадашњи шеф Царина Михаљ Кертес, иначе изузетан човек. Ђукановић је у то време био добар с Арканом, а о томе никад касније није причао.

ГЗС/Курир

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.484.294 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)