Драмски текст и дечје драмско стваралаштво 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji             

 
Драмски текст и дечје драмско стваралаштво
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
04.05.2018 | 0 коментар(а)



Топола – Час на тему „Обрада драмског текста и дечје драмско стваралаштво” одржао је учитељ Александар Јеленић, јуче у сали Културног центра у Тополи.

„Идеја за реализацију овог облика наставе настала је као жеља да ученици приступе обради наставних садржаја на један другачији начин, изван учионице, у једном окружењу које је нераскидиво повезано са термином драмски текст. Циљ је био да се испита ефекат учења откривањем у непосредној животној стварности, у којој се ученици сусрећу с природним и културним окружењем кроз директан контакт са предметима сазнања“, рекао је Александар Јеленић.

Организовање и припремање ученика другог разреда за реализацију одвијало се у договору са родитељима, директорком основне школе „Сестре Радовић“ из Белосаваца и радницима Културног центра Топола.

У реализацији овог облика наставе, као специјални гост, придружио се Александар Дунић, глумац Позоришта на Теразијама, који је сугестијама и корисним саветима упутио ученике на побољшање драмског израза.

„Осим остварених бројних специфичних циљева везаних за обраду драмског текста, такође је дат допринос неговању и развијању позоришне уметности, подстакнута афирмација драмског стваралаштва ученика, ученици су се подсетили елемената културе понашања у позоришту и побољшана је сарадња између школе и установе културе“, закључује Јеленић.

ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.394.087 посета
Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)