На Опленцу обележено 800 година самосталности СПЦ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
На Опленцу обележено 800 година самосталности СПЦ
Trenutno na sajtu: 741       |       Podeli:
02.10.2019 | 0 коментар(а)



Топола – Светом архијерејском литургијом у храму Светог Ђорђа на Опленцу, почело је обележавање 800 година аутокефалности

Српске православне цркве.  Литургију је служио епископ Шумадијски Јован, уз саслужење свештенства и монаштва Шумадијске епархије.

Поред свештенства и грађана прослави је присуствовао и велики број званичника Шумадијског региона и представника општина.

Свечаност је увеличана беседом управника позоришта “Јоаким Вујић” из Крагујевца, глумца Милоша Крстовића, уз музичку пратњу професора Музичке школе из Крагујевца Дејана Чекановића. Потом је уследила песма  мешовитог хора Саборног храма Шумадијске епархије храма Успења Пресвете Богородице и игра КУД-а “Опленац” из Тополе.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CRKVA oplenac sluzba

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.039.105 посета
Тренутно на сајту: 742 посетилац(a)