Почела свечана седница Града Чачка 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Почела свечана седница Града Чачка
Trenutno na sajtu: 503       |       Podeli:
18.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Свечана седница поводом Дана града почела је данас у 11:00 сати уз присуство бројних грађана, предсавника власти, привредника и политичара.



Након свечаног дочека гостију, уследиће официјални део на коме ће се обратити градоначелник, председник Скупштине града и добитници награда.

Председник Скупштине општине Чачак Игор Трифуновић на почетку седнице пожелео је  добродошлицу представницима Владе РС, председницима општина из  Моравичког и Рашког округфа и представницима политичких странака. Посебан поздрав Трифуновић је упутио његовој екселенцију Сему Фабрицију, браћи Русима и Чешком граду Валашкие Мезиричи.

Председник Скупштине града Игор Трифуновић

„Ово је град који више од шест векова са поносом носи своје име. Данашњи дан обележавамо у знаку градње и напретка нашег града  због чега смо захвални  Влади Србије, градоначелнику Тодоровићу и грађанима. Драги пријатељи срећни вам сви путеви којима долазите у наш Чачак”, рекао је Трифуновић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић


Градоначелник Чачка Милун Тодоровић обратио се присутнима и рекао да је Чачак ове године постао трећа највећа саобраћајно чвориште у Србији.

„Из ове среће и поноса произилази велика обавеза према вама, према нашим поколењима и да као и до сада буемо одговорни, вредни и марљиви. Да поштујемо све оно што Европска унија, Руска федерација али и Кинеска Влада чине за нас као велики пријатељи, а све то не бисмо могли да остваримо да није рада Влада РС. Ускоро ћемо градити и Моравски коридор са нашим пријатељима из САД и Турске. А јуче смо полетели за Беч са аеродрома Морава и стигли за сат и по времена. Отворама данас и деоницу Обреновац - Сурчин, од Чачка до Београда за сат и по времена”, казао је Тодоровић.

Након обраћања градоначелника следи уручивање највиших признања Града Чачка  - Децембарска награда 2019. На предлог Комисија за обележавање празника и доделу признања добитници су ОШ „Татомир Анђелић” из Мрчајеваца, Центар за социјални рад и књижевнику Милутину Мићи Миловановићу.

Градоначелник је уручио награду директорки ОШ „Татомир Анђелић” из Мрчајевца Весни Јевђенијевић 

 

Председник Скупштине града Игор Трифуновић уручио је Дечембарску награду директорки Центра за социјални рад Бранимирки Радосавчевић 

 

Заменица градоначелника Милица Дачић уручила је награду књижевнику Милутину Мићи Миловановићу

Признање је уручено и високом представнику ЕУ Сему Фабрицију који је данас поводом Дана града Чачка дошао на свечану седницу и који је казао да је Србија на европском путу.

Присутнима на Свечаној седници обратили су се добитници Децембарских награда, погледајте шта су они казали: 

„Зграда Халк банке биће преуређена за потребе Центра за социјални рад, Основној школи `Татомир Анђелић` смо све урадили, а подићи ћемо и споменик Жупану Страцимиру због Миће. Радићемо и градићемо али само уз вашу подршку”, закључује на крају седнице градоначелник Чачка Милун Тодоровић. 

За крај је остављен наступ оркестра Владе Пановића.

Иначе, АВН продукција је урадила промотивни филм за потребе Дана града Чачка.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


седница чачак дан добитници

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.875.841 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)