Време је за реку! 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Време је за реку!
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
02.07.2017 | 0 коментар(а)



Јул је месец када се одржавају најбоље регате на рекама Србије. За регату је потребно обезбедити пет ствари: херметичку посуду за лична документа,

крему за заштиту од сунца, шешир, патике и - добру вољу. Одличан провод, фантастичне слике и успомене до краја живота су зарагарантовани.

Легендарна Дринска регата у Љубовији, биће одржана 8. јула. Пионири и зачетници ове манифестације спустили су се први пут низ Дрину друге суботе јула 2001. године. Манифестација је прве године бројала свега неколицину мештана и неколико пловила, а лане је било око 20.000 људи на води.

Плови се од Рогачице до Љубовије (у дужини од 40 километара), што чини око девет часова пловидбе и незаборавног дружења. Најлепши тренутак је пауза - упловљавање чамаца испод ушћа реке Трешњице, где се служи бесплатан ручак (војнички пасуљ).

Фото: Промо

Истог викенда (8. и 9. јул) организује се и сплаварење Ибром - "Спуст без граница", од Лепосавића до Рашке. Камп се налази у месту Постење, до којег може да се стигне из Горњег Јариња до којег постоје директне аутобуске и железничке линије. Шатор и опрема могу да се изнајме на лицу места. Првог дана у 13.30 биће организовано такмичење у кувању рибље чорбе, као и Игре без граница и спортска такмичења. Спуст се одржава у недељу.

Архивска фотографија - Глас западне Србије

"Спремни за адреналин" - мото је овогодишње Дринске регате, која се одржава од 19. до 23. јула. Дринска регата је најстарија манифестација која чува успомену на древну традицију дринских сплавара. Старт је у Перућцу, а циљ излетиште Рача код Бајине Баште. За учеснике је од раног јутра обезбеђен и бесплатан превоз од Бајине Баште до старта. Камп се налази на улазу у Рачу, код места где се одржава "Мост фест", а обезбеђени су сви услови за боравак. Сама регата одржава се у суботу, 22. јула, а сваке вечери могу да се гледају концерти познатих звезда, купе сувенири домаће радиности, мед и ракија на тргу и главној улици у Бајиној Башти.

ПРЕДЛОЗИ
* 8. јул Регата у Љубовији
* 10. јул "Спуст без граница"
* 19-23. јул Дринска регата

Новости/Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.125.048 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)