Влада размишља о мерама за наредни циклус помоћи туристичком сектору 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Влада размишља о мерама за наредни циклус помоћи туристичком сектору
Trenutno na sajtu: 525       |       Podeli:
19.11.2020 | 0 коментар(а)



Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, изјавила је да је Влада много тога учинила када је у питању сектор
Влада размишља о мерама за наредни циклус помоћи туристичком сектору, Фото: РИНА

угоститељства, туризма, малих и средњих предузећа погођених пандемијом корона вируса, као и да размишља о мерама које ће предложити и за наредни циклус.
"Процене су у Србији да је губитак у сектору туризма око милијарду евра. Влада је донела читав сет мера када је удар био и највећи. И тај сет економских мера је био са процењеним ефектом око 608,3 милијарде динара. Било је ту и мера које су се односиле и на очување ликвидности малих и средњих предузећа", казала је Матићева за РТС.

Додаје да смо имали и посебне мере помоћи хотелијерству, око 10,5 милиона евра је дато оним који су били најугроженији, чак 312 хотела је добило ту помоћ.
"Око три милијарде динара је била помоћ туристичким агенцијама из Фонда за развој. То нису мала средства која је држава издвојила. Један од приоритета Владе ће бити да се иде на смањење ПДВ-а са 20 на 10 одсто за храну у угоститељским објектима и мораторијум за инвестиционе кредите у сектору хотелијерства. И ту је програм субвенције за туристичке агенције од 150 милиона динара, за добијање лиценце за рад када им је скоро немогуће да организују пословни живот нормално", указала је Матићева.

Она је навела да се у свету уводе сертификати, биће и много нових ствари и у туризму и угоститељству који ће бити производ ове пандемије.

"Живот након ковида неће бити исти нити ће се пословно окружење више исто понашати. У делатностима у којима је социјализација неопходна, мере предострожности биће дуго на снази, а на нама је да те мере прихватимо као нешто уобичајено", додаје Матићева.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vlada srbija turizam turisticki sektor pomoc

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.944.247 посета
Тренутно на сајту: 526 посетилац(a)