Веселиновић: Многи синдикати у Србији су само продужена рука власти 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Веселиновић: Многи синдикати у Србији су само продужена рука власти
Trenutno na sajtu: 806       |       Podeli:
08.08.2017 | 0 коментар(а)



Жељко Веселиновић председник Удружених синдиката Слога Жељко Веселиновић председник

Удружених синдиката Слога

Председник Удружених синдиката Србије Слога Жељко Веселиновић оценио је у Дану уживо ТВ Н1 да је саопштење руководства и синдиката компаније Милан Благојевић – Наменска из Лучана, о несрећама које су се догодиле у тој фабрици, скандалозно. Сматра и да је Србији потребна лустрација синдиката јер су многи, како каже, само продужена рука власти.

За мање од месец дана у фабрици Милан Благојевић - Наменска у Лучанима избила су два пожара. Након првог пожара 14. јула, два радника су преминула. Други пожар избио је 3. августа, али радници на срећу нису животно угрожени.

У међувремену у заједничком саопштењу руководство и синдикат фабрике Милан Благојевић оценили су да се смртни случајеви дешавају и на аутопутевима, па то не изазива толики публицитет, те да се страдање радника не користи за политичке обрачуне.

Веселиновић за Н1 каже да је то саопштење срамотно, и да дитектор лучанске фабрике, уместо да сноси одговорност, скреће тему и покушава да банализује страдање радника и да то изједначи са саобраћајним несрећама.

Директор је, како каже, морао бити смењен након две несреће у једном месецу, а не да уместо тога излази са бахатим саопштењем.

Председник Слоге за то криви председника државе и остале највише функционере који, према његовим речима, аболирају неспособне директоре широ земље и дају им ветар у леђа да се тако понашају.

"Ако неко хоће да реши проблем у Лучанима треба да смени директора, то би био показатељ да надзор има смисла. Ако оставе исте руководиоце, то је за мене обична празна прича за замајавање народа", поручује Веселиновић.

Други сегмент приче су, како каже, синдикати. Веселиновић је оштро критиковао синдикат фабрике у Лучанима што је стао иза спорног саопштења, јер је тиме, како каже, увредио своје мртве колеге.

Веселиновић тврди да су Савез самосталних синдиката и УГС Независност кућни љубимци и продужена рука власти, те да руководиоци тих синдикалних организација, кроз постављења у многим телима, зарашују и по више хиљада евра месечно.

"Који је онда ваш интерес да браните радничку класу? Бранићете власт. То је највећи срж проблема, зашто су радници ту где јесу", сматра он.

Веселиновић је оптужио и Савез самосталних синдиката да је фингирао штрајк у Фијатовој фабрици у Крагујевцу, те да су унапред имали договор са руководством.

 

Н1 / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.072.135 посета
Тренутно на сајту: 807 посетилац(a)