Од 1. јануара на аутопуту Љиг-Прељина наплата путарине 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Од 1. јануара на аутопуту Љиг-Прељина наплата путарине
Trenutno na sajtu: 480       |       Podeli:
30.12.2016 | 0 коментар(а)



Нова цена ће износити 140 динара за путничке аутомобиле и 800 динара за теретна возила,

саопштили су Путеви Србије.

Путарина ће почети да се наплаћује 1. јануара од 9 сати на новоизграђеним наплатним станицама Таково и Прељина.

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је недавно, приликом отварања аутопута Љиг-Прељина, дугог 40,3 километра, да је планирано повећање цене путарине на аутопутевима у Србији и да ће Влада Србије до краја године разматрати захтев Путева Србије да се путарина повећа до 10 одсто.

Путеви Србије су више пута тражили да путарина поскупи за 10 одсто истичући да цена није мењана од 2008. године, а да су упркос томе расле цене материјала, енергената и опреме који се користе за одржавање аутопутева и осталих путева.

В.д директора Путева Србије Зоран Дробњак је у јануару 2016. изјавио да би оволико повећање цене путарине том јавном предузећу донело 1,6 милијарди динара више за одржавање путева у 2016. године.

У ценовнику који су Путеви Србије предлагали влади, на деоници Београд-Ниш би се уместо садашњих 730 динара наплаћивало 800 динара, уместо досадашњих 340 динара за Београд-Шид возачи би морали да издвоје 370 динара, док ће на пример за деоницу Београд-Суботица путарина са садашњих 290 динара коштати 320.

Нова година и ново поскупљење? Ево какве цене нас чекају на пумпама од 1. јануара!

Извор: Тањуг/BKTVNews

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.428.621 посета
Тренутно на сајту: 479 посетилац(a)