Због шуме страдају водовод и путеви 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Због шуме страдају водовод и путеви
Trenutno na sajtu: 663       |       Podeli:
21.10.2017 | 0 коментар(а)



Пожега - Са десне стране Засељске реке се простире букова шума која је некада, као такозвано заузеће, припадала мештанима, а од пре неколико деценија

власник је држава, односно ЈП "Србијашуме" које комплексом само газдује.

И, од Ранковог, Цвијовог и Малог потока, преко Осоја, до места Дубоко - на дужини од око два километра - током последњих неколико година поменуто јавно предузеће експлоатише огревно дрво, а житељи Засеља тврде да је посечено више хиљада кубика. Притом, за рачун "Србијашума" посао обављају приватни предузимачи и фирме које цепанице извлаче на товарним коњима или читава стабла вуку тракторским чекрцима.

Али, бивше власнике - који из својих некадашњих поседа не смеју ни грану да посеку, јер им следује пријава за шумску крађу - посебно брине то што иза дрвосеча остају одбачени врхови дрвећа и грање, па чак и облице које нису за "кубиковање", па кроз такву пустош не могу да прођу чак ни берачи печурака.

"Још је горе то што тешки камиони, приликом транспорта огромног терета, кидају цеви приватних водовода и разваљују шумске путеве. Највише је страдао асфалт кроз село, на траси од два и по километра, који Општина узалуд "крпи" сваке године", каже председник Одбора МЗ у Засељу Мирослав Димитријевић.

Новости/Т. Пауновић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.181.382 посета
Тренутно на сајту: 661 посетилац(a)