Чачанске демократе подржавају протест младих 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Чачанске демократе подржавају протест младих
Trenutno na sajtu: 590       |       Podeli:
16.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Повереништво Демократске странке у Чачку у потпуности подржава протест који

је заказан за 18. јануар, са почетком у 18 часова код Степиног споменика. Тим поводом они су издали саопштење за медије које преносимо у целости:

“Сматрамо да је обавеза свих опозиционих странака, удружења грађана и невладиних организација да се придружимо грађанима у борби за враћање достојанства сваком појединцу.

Већ годинама смо сведоци да Српска напредна странка оличена углавном у лику Александра Вучића, са својим коалиционим партнерима, како у нашем граду, тако и у целој Србији спроводи репресивне мере како би обесмислили и уништили сваког ко другачије мисли од њих.

Председник државе свакодневно крши Устав, води преговоре „на своју руку“ без расправе и одлука српског парламента, пре парламента проглашава законе, одређује пре судова ко је крив, а ко невин и многе друге ствари за које нема никакве ингеренције. Све док су сви државни органи подређени председнику и његовој странци, наша је дужност да се томе успротивимо мирним уличним протестом и покажемо да нас има још који бисмо уложили себе у борбу за слободне медије, слободне и фер изборе, јавни демократски дијалог и расправу о најбитнијим локалним и државним питањима, независно правосуђе, добре односе са суседима у региону, владавину правa…

Такође, позивамо Чачане и Чачанке да не буду обесхрабрени наметнутом причом од уплашених функционера Српске напредне странке и њихових сателита о организаторима овог протеста. Замена теза и спиновање је оно на чему СНС опстаје и остаје на власти. Дакле, није важно ко су организатори, већ који су разлози нашег окупљања. Кад тако поставимо ствари, поручимо им да је повређено достојанство и мука организатор овог окупљања.

Зато позивамо све грађане и грађанке Чачка, да покажемо да нема страха и да је свако од нас један или једна од пет милиона оних који желе да достојанствено живе у својој држави у којој власт одговара грађанима за своје одлуке.

Петак, 18. јануар 2019. године, у 18 часова, код споменика Војводи Степи Степановићу”, наводи се у саопштењу.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak protest ds

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.961.891 посета
Тренутно на сајту: 591 посетилац(a)