Заседали Тополски већници: Усвојен други ребаланс буџета и решено питање локалног превоза 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Заседали Тополски већници: Усвојен други ребаланс буџета и решено питање локалног превоза
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
10.10.2021 | 0 коментар(а)



Топола – У петак је у Тополи одржана 34. Седница Општинског већа. Обиман Дневни ред и свакако најважнија тачка била је други ребаланс буџета.

Овим ребалансом локална власт завршиће бројне започете радове а увећање је преко два одсто, што је 12,5 милиона динара.

„За воду смо определили још четири милиона евра, додатно шест милиона за путну инфраструктуру, за црвени крст милион ипо динара и седам милиона динара Дому здравља, такође и 500.000 за енергетску ефикасност како би испоштовали све захтеве. Данас смо имали и извештај о реализацији буџета у првих шест месеци који је био катастрофалан а застој је био због лоше политичке ситуације.  На Дневном реду се нашло и питање локалног превоза у општини Топола, на конкурс се  јавио само Јањушевић превозник и испунио је све услове конкурса. Комисија ће послати предлог Скупштини, у уговору је дефинисано да сви поласци и одласци иду са аутобуске станице, он ће станицу средити јер је у његовом власништву, превоз ће бити бесплатан у наредних пет година за све ученике и заинтересоване грађане. Наши ђаци који иду у друге општине а могу да користе Јањушевић превоз такође ће имати бесплатан превоз и бићемо једина општина у Србији која ће да плаћа превоз ученицима који долазе у Тополу из околних градова такође овим превозником“, изјавио је за ТопПрес Игор Петровић, председник општине Топола. 

Већници су се упознали и са програмом пословања Комуналног предузећа, као и са планираним активностима везаним за предстојећу зимску сезону.

„Добио сам овлашћење да потпишем анекс уговора око изградње регионалне депоније у Крагујевцу са спалионом. Топола ће се наћи у пројекту те регионалне депоније, тако да размишљамо о водоводу, депонији, о здравственом систему, о превознику и  настављамо у Предшколској са даљим улагањима“, каже Петровић. 

На Дневном реду нашли су се и појединачни захтеви за финансијску помоћ грађанима за лечење, као и за одштету од уједа паса луталица. Седници није присуствовало двоје већника, али у присуству осталих све тачке су усвојене.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vece topola odluke zasedanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.904.119 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)