Вода стиже у жедно село! Мештани и општина засукали рукаве, поставили 5 км цеви 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вода стиже у жедно село! Мештани и општина засукали рукаве, поставили 5 км цеви
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
23.08.2017 | 0 коментар(а)



Сјеница - Уместо очаја и тешке бриге, радост на лицима мештана села Црвско на Пештерској висоравни.

У селу у коме су после вишемесечне суше, од жеђи скапавали и стока и људи за само неколико дана постављено је скоро пет километара водоводних цеви, вода је јутрос стигла надомак села, на само километар од првих кућа, а мештани који су жестоко засукали рукаве, надају се да ће већ сутра, у четвртак, воду укључити у постојећи резервовар у селу који је због суше већ недељама празан.

- Било је критично! Село је већ недељама без капи воде, жедни и стока и људи, страшно је било гледати како се стока мучи јер домаћини нису имали довољно воде да напоје краве, овце, коње. Већ сутра вода са извора Врућак из села Вишњево код Бара стићи ће до Црвског, стићи ће и до тридесетак кућа, потећи из славина које су недељама суве. Биће воде за око 100 мештана који у овом селу гаје 600 до 700 грла крупне стоке, око 500 оваца - каже Алекса Биочанин, одборник овог села у СО Сјеница.

Десетине мештана ударнички су последњих два три дана радили да се цеви поставе, да се по неприступачном терену на запрегама пребаце до трасе водовода.

- Велику захвалност дугујемо општини Сјеница, председнику Хазбу Мујовићу и заменику председника Мићи Каличанину, директору Сеоских водовода Рашу Грбовићу. И мештени Црвског учествоваће у изградњи овог водовода својим новцем, и сада се већ лакше дише. Колико је само среће и радости на лицима људи у Црвском, то је неописиво - каже Биочанин.

Ово је само први део акције у Црвском. Већ наредних дана мештани заједно са општином планирају велику акцију, копање канала у које ће бити постављене водоводне цеви које су за сада, због критичне ситуације са сушом постављене само по земљи.

- Били смо на самој ивици катастрофе. Овим водоводом решићемо проблем, биће воде и за људе и за стоку. Овај водовод је спас за нас – каже Биочанин.

Извор: Курир, З. Шапоњић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.577 посета
Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)