За прекограничне пројекте Србије и Црне Горе опредељено 3, 41 милиона евра 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
За прекограничне пројекте Србије и Црне Горе опредељено 3, 41 милиона евра
Trenutno na sajtu: 433       |       Podeli:
21.03.2022 | 0 коментар(а)



Прибој – У Регионалном иновационом старт ап центру у Прибоју данас је одржана Свечана

конференција поводом отварања Трећег позива за подношење предлога за програм прекограничне сарадње Србија –Црна Гора 2014 - 2020, коју су отворили председник општине Прибој Лазар Рвовић и помоћник Министра за европске интеграције Михајило Дашић.

Конференцију је организовала Оперативна структура Програма прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, Министарство за европске интеграције РС, Канцеларија за европске интеграције Владе Црне Горе у сарадњи са Министарством финансија Републике Србије.

Трећи позив за достављање предлога пројеката у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Србија - ЦГ 2014 - 2020. отворен је 3. марта ове године и има за циљеве повећање могућности запошљавања, затим управљања отпадом и третмана отпадних вода као и унапређење капацитета за коришћење туристичких потенцијала програмског садржаја. Општина Прибој територијално припада програму прекограничне сарадње Србија и ЦГ а велики број пројеката спроведен је и спроводи се на овом и ширем подручју.

Трећим позивим за подношење предлога за програм прекограничне сарадње Србија –Црна Гора 2014 - 2020 опредељено је нешто више од 3,4 милиона евра која ће бити додељена у форми гранта, бесповратне финансијске помоћи при чему корисници обезбеђују, у виду суфинансирања минимум 15% укупног буџета предложеног пројекта из сопствених извора или из средстава која нису из буџета ЕУ. Минимални износ донације по уговору је 120.000е док је максимални износ 350.000 у зависности од тематског приоритета.

Активности финансиране кроз пројекте могу се спроводити искључиво у програмском подручју које у Републици Србији обухвата – Нову Варош, Прибој, Пријепоље, Сјеницу, Врњачку Бању, Краљево, Нови Пазар, Рашку, Тутин и Ивањицу а у Црној Гори- Андријевицу, Беране, Бијело Поље, Гусиње, Колашин, Мојковац, Никшић, Петњицу, Плав, Пљевља, Плужине, Рожаје, Шавник и Жабљак. Рок за подношење пројеката је 1. јун 2022. године.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ПРИБОЈ КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТИ ПРЕКОГРАНИЧНИ СРБИЈА ЦРНА ГОРА

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.878.276 посета
Тренутно на сајту: 433 посетилац(a)