Министар Момировић у другој контролној посети Чачку 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Министар Момировић у другој контролној посети Чачку
Trenutno na sajtu: 525       |       Podeli:
13.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Радови на иузградњи деонице аутопута од Прељине до Пожеге одвијају се предвиђеном динамиком, а министар Томислав Момировић
Министар Момировић обишао радове на изградњи деонице од Прељине до Пожеге, фото: РИНА

дошао је у ванредну контролну посету, други пут од кад је преузео ресор саобраћаја, у циљу убрзања изградње, пише агенција РИНА. 

„Иако је ситуација јако тешка услед епидемије корона вируса, грађевински радови не смеју да стану, тако да ми радимо и суботом и недељом. Ова деоница је изузетно важна, али веома захтевна и зато убрзано решавамо све проблеме на које наилазимо. У последњих месец дана  донели смо неколико важних одлука, дозвола за петљу  Паковраће и радимо на завршавњу експропријације“, рекао је министар Момировић, приликом обиласка радова на деоници Прељина - Пожега.

Томислав Момировић, фото: РИНА

Деоница трасе аутопута од Прељине до Пожеге дуга је непун 31 километар, има три тунела и 25 мостова. Првим делом простире се поред реке Чемернице где је доста мирна, други део је тунел Трбушани и после њега се долази у долину Западне Мораве. Код Паковраћа се пење на планину Јелицу и ту постаје веома захтевна траса, јер су нагиби јако велики.

„Кинеска компанија је одлилчан партнер и надамо се се да ће радови и даље тећи предвиђеном динамиком. Сви смо свесни колико је важно да ова деоница буде завршена у предвиђеном року“, нагласио је Момировић.

Момировић у ванредној посети у Чачку, фото: РИНА

Аутопут који ће се након завршетка радова простирати до Пожеге, биће од великог значаја за привреду како града Чачка, тако и општина кроз које пролази.

„Наш посао је експропријација и на томе се убрзано ради, до сада смо издали преко 1000 јако важних решења везаних за то“, казао је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Планирано је да деоница опд Прељине до Пожеге буде завршена до краја следеће године.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Momirovic ministar obilazak radovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.491.098 посета
Тренутно на сајту: 524 посетилац(a)