ГГ ,,Иван Ћаловић” неће изаћи на предстојеће локалне изборе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
ГГ ,,Иван Ћаловић” неће изаћи на предстојеће локалне изборе
Trenutno na sajtu: 681       |       Podeli:
04.02.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Дубоко свесни естремне поларизације не само на политичкој сцени Србије и нашег
Иван Ћаловић, фото: ГЗС

града, већ и српског друштва у целини, и дубоко свесни неопходности коренитих и свеобухватних системских промена, као и потребе за потпуно новим приступом у решавању нагомиланих проблема и тензија, донели смо одлуку да бојкотујемо предстојеће изборе на свим нивоима, наводи се у саопштењу ГГ “Иван Ћаловић .

У саопштењу се даље наводи да је одлука донета након пажљивог разматрања стања у друштву и да су након тога “узимајући у обзир све могућности, дошли до става да су, у садашњим околностима, потпуно обесмишљени сви наши напори да се у равноправној изборној утакмици боримо за интерес наших суграђана”.

Текст саопштења преносимо у целости:

“Свесни смо да ће ова одлука једном делу наших потенцијалних бирача који су против власти, али и против бојкота, ускратити могућност да бирају алтернативу и да имају своје представнике у локалном парламенту. Међутим, у овом тренутку сматрамо да не постоји ни минимум услова који би нас определили на изађемо на изборе.

Подсећамо наше чланове, симпатизере и суграђане да је наша Група грађана формирана као резултат великог незадовољства постојећим политичким приликама и функционисањем градске власти и са идејом да се промени постојећи систем и њихови главни носиоци. Ми немамо менторе у Београду, немамо менторе ни у иностранству, нама не руководе економски и политички центри моћи. Одлука о бојкоту је само наша.Она не зависи ни од притисака, ни од уцена, ни од било каквих понуда за коалицијама, било од стране власти или од стране опозиције, јер и једне и друге сматрамо одговорним за прилике у којима се сада налазимо.

Бојкот нам никад није био циљ. Циљ нам је увек била борба кроз институције система и стварање једног потпуно новог политичког амбијена и потпуно новог начина политичке комуникације. Међутим, у условима у којима су институције система заробљене, у којима су један човек и једна партија дали себи за право да узурпирају власт на свим нивоима, у условима страха, уцењивања, неповерења и манипулација, урадили смо једино што смо могли. Одлучили смо да у томе не учествујемо.

Нашу борбу за корените промене политичког система настављамо и даље и ништа и нико нас на том путу неће поколебати. Наши идеали су суверенитет грађана, достојанство човека, владавина права, контрола власти, изградња демократских институција и повратак истинским вредностима као што су морал, истина и част.

Бојкот је једино средство које у овом тренутку имамо како би се изборили да вредности за које се залажемо постану саставни део политичког и друштвеног система. Зато позивамо све наше суграђане да нам се у овој борби придруже, да бојкотују предстојеће изборе на свим нивоима и да на неке нове изађемо под равноправим условима са јасном идејом да су достојанствен живот и општи интерес неприкосновени”, наводи се у саопштењу ГГ “Иван Ћаловић”.

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gg ivan calovic izbori bojkot

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.181.058 посета
Тренутно на сајту: 680 посетилац(a)