На Тесла глобал форуму одржано предавање о Теслиној визуелизацији која се научно објашњава постулатима квантне физике 



 
На Тесла глобал форуму одржано предавање о Теслиној визуелизацији која се научно објашњава постулатима квантне физике
Trenutno na sajtu: 651       |       Podeli:
08.07.2019 | 0 коментар(а)



Нови Сад - Људска свест и слободна воља су квантне природе, доказује модерна физика у протеклих пола века.

Наш највећи стручњак у тој области, већ две деценије признат и у светским оквирима, проф. Др. Дејан Раковић на Тесла глобал форуму одржао је предавање студентима под називом: „Тесла као студија случаја квантно-холографских корелација индивидуалне и колективне свести – креативне и духовне импликације“.

Тесла је све изуме открио визуелизацијом, директно комуницирајући са најдубљим нивоом колективне свести, о чему је и сам писао у аутобиографији откривајући нам свој унутрашњи свет, рекао је професор Раковић. Наша свест није само везана за мозак, што су знале старе цивилизације, већ је нераскидиво повезана и са акупунктурним системом. Интензивним менталним фокусом, који је могућ медитатиним или молитвеним путем ступа се у интеракцију са колективном свести. Тесла је своје одговоре на питања добијао у виду менталних слика, а слично се дешавало и са Моцартом који је рекао „Ја не конпонујем, већ добијам из Божанског извора“.

Човек је трансперсонално биће, што је источним културама одавно познато. Како професор Раковић истиче ту је реч о такозваној квантној сплетености која се објашњава формулом да је универзум као холограм једнак збиру појединачне и колективне свести. Квантно сплетено стање није могуће до краја разумети рационално, те је неопходан и духовни вид спознаје. „Сину ми идеја као муња“, записао је млади Тесла објашњавајући да ремек дела науке и уметности у виду идеје долазе из истог извора. То се у потпуности подудара са учењем једног од двојице највећих старогрчких филозофа Платона који је у свом позном добу развио теорију о свету идеја, по којој се идеје налазе изван нас.

Према убеђењима професора Раковића, која се базирају на квантној физици, читав универзум као џиновски холограм и све у њему има двојаку природу, материјалну и спиритуалну. Да би се остварила интеракција са колективном свести, медитативним или још боље молитвеним путем, потребно је проћи два филтера: акупунктурно – нервни и мождани фронтно – лимбички приоритетни филтер. Најдубљи нивои универзума, као праизвор и стање виталне енергије обитавају у вакууму. То је према оцени професора Раковића интересантно упоредити са Библијским записом „У почетку беше Реч“, односно информација.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.157.765 посета
Тренутно на сајту: 652 посетилац(a)