Изнајмите бицикл и спојите здраво и корисно 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Изнајмите бицикл и спојите здраво и корисно
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
02.07.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Од данас и званично можете изнајмити бицикл у Чачку и цео дан се возити за само 120 динара.

На пет пунктова, уз личну карту можете преузети бицикл и провозати се.

“Град Чачак је препознао потребу за рент бајком, желимо да наши суграђани крену више да возе бицикле, како би се рекреирали али и како би избегли велике саобраћајне гужве. Ово је пилот пројекат, укупно има 75 бицикала за изнајмљивљње у граду, од чега су три на елктро погон, јер смо мислили и на старије којима ће оваква врста бицикла олакшати вожњу”, рекао је Зоран Благојевић директор Паркинг сервиса, предузећа које је и иницирало овај пројекат.

Зоран Благојевић,фото:Глас западне Србије

А на питање како заштити бицкле Благојевић одговора.

“Уздам се у моралност и одговорност наших суграђана и да неће кварити оно што смо за њих обезбедили. Свако ко први пут изнајми бициклу, узима се његов број личне карте који остаје у даљој евиденцији. Малолетна лица бицкл могу изнајмити само уз присуство родитеља”, изјавио је Благојевић.

Градоначелник, Милун Тодоровић, каже да што већа употреба бицикала доприноси и еколошком развоју града.

Милун Тодоровић, фото: Глас западне Србије

“Морамо мислити на нашу и будућност наше деце. Коришћење бицкла кад год смо то у могућности доприноси самањеној количини издувних и штетних гасова и чинимо наше окружење здравијим. Трудићемо се да ову меру проширимо и на друге делове града, како би се растеретиле главне градске саобраћајнице и да се смање саобраћајне гужве у граду”, истако је Тодоровић.

Он је искористио прилику да данас бицикл као поклон уручи младом и талентованом Чачанину, Јовану Стевићу, ученику Економске школе, који је задовољно прихватио овај потез града.

Јован Стевић, фото: Глас западне Србије

“Вест да ћу добити бицикл затекла ме је одмах након што ми је пукла гума на старој бицикли, тако да сам веома срећан. Бицикл користим стално и као средтсво превоза, али и као начин да се бавим спортом,тако да ћу га возити цео распуст”, каће Јован.

Пунктови на којима можете изнајмити бицикле налазе се у центру код Аутобуске станице, преко пута ресторана Бабић у Атеници, код ФК Борац, на Љубић кеју и у Авенији липа.

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.428.852 посета
Тренутно на сајту: 482 посетилац(a)