Траже укидање померања казаљки на сату 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Траже укидање померања казаљки на сату
Trenutno na sajtu: 272       |       Podeli:
26.10.2017 | 0 коментар(а)



Група од 70 посланика Европског парламента залаже се за укидање директиве Европске комисије о померању казаљки на сату два пута годишње због,

како наводи, све више доказа о негативном утицају те праксе.

"Научна истраживања показала су да 20 одсто популације пати од здравствених проблема због мењања сата", истакао је Павел Свобода (ЕПП), чешки посланик који предводи неформалну радну групу од 70 парламентараца окупљених око те иницијативе.

Осим негативног утицаја на људски биоритам, "померање казаљки на сату доводи и до већег броја саобраћајних несрећа, више поремећаја у породицама, као и пада продуктивности на радном месту“, рекао је Свобода на конференцији за новинаре у ЕП у Стразбуру.

Такође, како је додао, померање сата уведено је са циљем уштеде енергије, али тај циљ никад није испуњен.

"Студија непристране службе ЕП за истраживања јасно је показала да је укидање промене времена добро за наших 510 милиона грађана", тврди чешки посланик.

Свобода каже да овај предлог има снажну подршку земаља чланица, при чему је Пољска већ учинила прве законодавне кораке по том питању, преноси Хина.

Свобода је најавио да ће поменута радна група дати предлог резолуције која тражи од Европске комисије да упути предлог укидања те праксе, те да у ближој будућности очекују гласање о том питању у ЕП.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.793.258 посета
Тренутно на сајту: 273 посетилац(a)