Деда Мраз из Миндена 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Деда Мраз из Миндена
Trenutno na sajtu: 715       |       Podeli:
18.12.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Поводом предстојећих новогодишњих празника малишани из Основне
Стигли пакетићи из Миндена за малишане из школе у Богданици, фото: ГЗС

школе „Иво Андрић“ Прањани, издвојено одељење у Богданици, добили су пакетиће и по 10 евра. Дародавац је шаховски клуб „Пролетер“ из Миндена кога заступа Фадил Нерудин, популарни Фанђо.

Према речима директора школе Зорана Пантовића, ова сарадња је почела пре 11 година, када је одржан први шаховски турнир у Богданици.

“Од клуба из Немачке смо добили шаховске гарнитуре и подршку у оснивању турнира. Временом турнир је растао, а број такмичара се повећавао. Акценат је стављен на учешће деце у такмичењу и на популаризацију ове древне игре. Велики допринос квалитету турнира дао је шаховски клуб ’Металац’ из Горњег Милановца који је редовно са својим такмичарима учествовао на турниру као и такмичари из Београда, Чачка, Пожеге, Ужица, Панчева, Трепче и других места. Захваљујући овом турниру покренута су такмичења на нивоу школа у нашој општини, а поједини ученици како из наше тако и из других милановачких школа били су учесници на републичким такмичењима у шаху”, казао је директор Пантовић.

Он је истакао да је у знак захвалности за уложени труд да овај турнир заживи, господин Фанђо послао новац како би обрадовао малишане, који похађају школу у Богданици и будуће ученике ове школе, новогодишњим пакетићима.

„Користим прилику да му се захвалим на овом лепом гесту уз наду да ће се у мају одржати 11. шаховски турнир. Такође желим да се захвалим Милану Остојићу, пилоту у пензији, који је школи у Прањанима донирао око 200 књига. Приликом недавне посете нашој школи Милан је говорио о свом пилотском искуству, авионима које је возио, необичном пребацивању нашег авиона на ремонт из Данске у Белорусију за време бомбардовања 1999. године”, прича директор ове школе.

Он је напоменуо да сваке године неко изненади ученике пакетићима.

„Прошле године је то био Милош Боровњак, наш земљак који живи и ради у Америци. Он је обрадовао наше ученике који уче у Теочину, Брезни и Срезојевцима. Пре две године компанија ’Соко штарк’ је донирала новогодишње поклоне ученицима у Теочину. Оба ова господина, и Фанђо и Милан, као и њихови претходници, су својим гестом допринели да у ово тешко време, изазвано пандемијом корона вируса, не заборавимо и осетимо дух новогодишњих празника. У своје и у име наших ученика им се захваљујем на овом гесту”, закључио је Пантовић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC BOGDANICA PAKETICI MINDEN SAH

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.089.907 посета
Тренутно на сајту: 715 посетилац(a)