Дробњак: Радимо на преко 500 км државних и преко 100 км локалних путева 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Дробњак: Радимо на преко 500 км државних и преко 100 км локалних путева
Trenutno na sajtu: 318       |       Podeli:
23.07.2019 | 0 коментар(а)



Почетком августа очекује се да ће почети да се примењује поскупљење путарине у износу од 12 одсто,
В.д. директора ЈП „Путеви Србије” Зоран Дробњак, фото: ГЗС

рекао је в.д. директора ЈП „Путеви Србије” Зоран Дробњак.

„Основни разлог поскупљења путарине је мањак средстава за квалитетно одржавање 16.221 км путева, јер је тренутна висина путарине најнижа у региону, а и најправеднији систем наплате је по пређеном километру. Ове године на српским аутопутевима очекујемо 60 милиона возила“, изјавио је Дробњак, додајући да ће приход од наплате путарине у овој години бити око 26,883 милијарди динара.
„Путеви Србије“ током грађевинске сезоне, од априла до новембра, изводе радове на великом броју деоница и води се рачуна да ти радови минимално утичу на успоравање саобраћаја.
„До петка ће бити завршени сви радови на аутопуту, а задржавања има само на наплатним станицама Наис и Дољевац које ће у року од годину дана бити уклоњене“, додао је Дробњак.
Градимо Обилазницу око Београда и за три године биће повезани Батајница и Бубањ Поток, у току су радови на изградњи деонице Сурчин-Обреновац на Коридору 11, деоница аутопута Е-70 Батровци-Кузмин у дужини од 22 км радиће се по завршетку туристичке сезоне, наводи Дробњак.

Путари раде и на деоницама државних путева Брза Паланка – Кладово, Свођа – Власотинце, Паковраћа –Ужице,Ужице - Бела Земља, Ириг – Рума, Сјеница – Пријепоље, Лебане – Бојник, Лебане – Медвеђа, Смедеревска Паланка - Велика Плана, Мајданпек – Кучево, Бор – Зајечара, а саобраћајница код Лесковца почеће да се ради по завршетку процедуре одабира извођача око 20. августа.

„Тренутно се радови обављају на преко 500 км државних путева и преко 100 км локалних путева“, нагласио је Дробњак

Он је додао, да када је Моравски коридор у питању, да су урађени пројекти за деонице Појате – Крушевац  27 км и Прељина – Адрани (Краљево) 30 км и да на тим деоницама могу да почну радови, а да ће врло брзо бити готов пројекат и за преостали део од 51-52 км од Крушевца до Краљева.

Дробњак је истакао да држава заједно са Светском банком улаже 40 милиона долара за проширење граничних прелаза, у циљу смањења гужви.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.366.743 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)