Продаја имовине „Домиса” из Миоковаца 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Продаја имовине „Домиса” из Миоковаца
Trenutno na sajtu: 504       |       Podeli:
13.04.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Стечајни управник објавио је продају фабрике „Домис” из Миоковаца као правног лица,

а такође и продају дела имовине, јавним надметањем. Прва целина која се нуди обухвата девет хала и пословних зграда укупне површине 4.098 квадрата, затим брану на Чемерници (96 квадрата), спортске терене (1.383), 4,5 хектара земљишта, делове опреме и залиха готових производа и инвентара. Почетна цена је 114,3 милиона динара, уз депозит од 45,7 милиона.

У другој целини су земљиште у Горњој Горевници (3,33 хектара) са породичном кућом (почетна цена 1,4 милиона) а у трећој две гараже у Београду од 13 и 14 квадрата које ће се лицитирати од 652.080, односно 702.240 динара.

После смрти оснивача и власника фабрике која је производила фасадну столарију, Драгана Кузмановића (18. маја 2015), Привредни суд у Чачку је 13. јула 2016. отворио поступак стечаја, а затим 29. маја прошле године донео решење о банкротству.

Упркос свим проблемима фабрика није прекидала производњу па и даље ради при чему су опрема и простор издати групи од тридесетак старих радника „Домиса”. Они ће радити и даље као закупци, све до продаје, јер је циљ стечајног управника да се одржи производња и, са новим власником, запосле ови људи који и даље верују у будућност свог колектива – речено је за „Глас западне Србије”.

Јавна продаја стечајног дужника заказана је за 15. мај у Миоковцима.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.229.784 посета
Тренутно на сајту: 505 посетилац(a)