Почиње отплата одложених пореза и доприноса, а посла и даље нема довољно 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почиње отплата одложених пореза и доприноса, а посла и даље нема довољно
Trenutno na sajtu: 492       |       Podeli:
10.02.2021 | 0 коментар(а)



Од данас почиње отплата одложених пореза и доприноса за привреднике који су током пандемије прихватили помоћ државе.

У Удружењу „Заштитник предузетника и привредника Србије" кажу да ће то представљати велики ударац за привреднике који и даље немају обим посла као пре пандемије коронавируса.

Уредбом Владе Србије која је ступила на снагу почетком године прописан је метод исплате одложених пореза и доприноса на највише 24 једнаке месечне рате.

Привредници су те мере прихватили као део државне помоћи која је укључивала и минималне зараде за запослене.

Многи од њих сада тврде да се пандемија и даље негативно одражава на пословање, па им плаћање одложених обавеза додатно отежава финансијску ситуацију.

"Пореска управа је предвидела да онима који закасне са отплатом, макар једне рате (пореза и доприноса) одмах стиже на наплату целокупан износ и то са каматама, без имало слуха за оне који су и даље онемогућени да раде нормално због мера ограничења", каже за Нову економију представница тог удружења Милена Амон.

На наше питање да ли то удружење планира неке протесте, она каже да Удружење "Заштитник предузетника и привредника Србије", да "планира даље активности".

Удружење је иначе, заједно са другим удружењима које окупља привреднике, попут Удружења туристичких агенција Србије (УТАС), већ организовало протесте због односа државе према привредницима.

Тим протестима придружили су се и фриленсери, односно Удружење радника на интернету (УРИ), који се и даље буне јер држава жели да им ретроактивно наплати порез за неколико година уназад.

Однос државе према привредницима илуструје и чињеница да су преговори УРИ и Владе Србије о регулисању статуса фриленсера, у међувремену пропали.

ГЗС/Нова економија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


porez doprinos

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.489.728 посета
Тренутно на сајту: 491 посетилац(a)