Две викендице висе на ивици понора у центру бање у Горњој Трепчи 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Две викендице висе на ивици понора у центру бање у Горњој Трепчи
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
23.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Невероватн призор у самом центру бање у Горњој Трепчи привлачи пажњу бројних посетилаца.
Клизиште се први пут појавило 2014. године, Фото: РИНА

Вертиклани усек висине од осам метара довео је две викендице које се налазе изнад  до самог понора.

„Ово је велика опасност и за мештане и за посетиоце, само је питање дана кад ће се ово све срушити, а може неко и да настрада. Две викендице које су се овде налазиле су потпуно одсечене и немогуће је у њима боравити. Велико је чудо што је ово брдо и до сада издржало да се не сруши, под овим усеком од осам метара висине и двадесет ширине“, рекла је за РИНУ, Гордана Радуловић из Чачка, власница оближње викендице којој је усек пресекао пут.

Милош Станковић, фото: РИНА

Вертикални усек ископао је староседелац Милош Станковић који живи испод самог клизишта, који тврди да је на тај начин само желео да обезбеди своју кућу и окућницу у којој преко целе године живи читава његова породица.

„Клизиште је покренуто 2014. године и од тада је ово брдо изузетнио нестабилно. Земља се све време обрушавала на моју кућу у висини од скоро три метра.  Ја сам овде свих 12 месеци, нисам викендаш, а од прихода од туризма сви живимо. Морао сам да предузмем неке кораке како бих спасио кућу и обезбедио клизиште. Нико од власника викендица ми се није јавио и ја сам на својој земљи, урадио шта сам морао. За ове радове сам издвојио 15.000 евра, да ли мислите да бих толики новац дао за будалаштине“, нагласио је Станковић.

Вертикални усек висок осам метара, Фото: РИНА

Радове на ископавању започео је у новембру прошле године, а у марту је по пријави комшија на лице места изашла грађевинска инспекција. Станковићу је наложено да локацију „врати у првобитно стање“, што он још увек није учинио. 

РИНА (ГЗС)

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VIKENDICE GORNJA TREPCA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.506.342 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)