Осоница, село са преко стотину деце и снајкама из Београда 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Осоница, село са преко стотину деце и снајкама из Београда
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
08.05.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Осоница је једно од урбанијих села ивањичке општине. Ипак оно што је чини јединственом у региону је број деце,

којих има преко стотину. У породици Јовићевић је петоро малишана, а главешина овог дома, времешни Велимир каже да држава женама које имају више деце треба дати националну пензију.
Жена на селу стигне да уради све, запослена је 24 дневно, са свим обавезама које имају жене у граду. Ради на сеоском имању и одржава га тако да свакако заслужују да имају националну пензију и буду плаћене за свој рад " , каже Велимир.

Ово село је веома развијено, људи су вредни и спремни да оно што су стекли пренесу на млађа покољења али кажу, једини проблем је инфраструктура.
Пут нам је последњих десет година највећи проблем, децу возимо у школу, малишане у вртић. Осоница је планинско село и у центру има 14 радњи, Иањица је на само десет километара удаљена и само нам фали пут и едуковани пољопривредници како би оно што произведу лакше могли да продају", кажу мештани.

Да је Осоница примамљива за леп породични живот најбоље говори чињеница да им и снајке стижу из Београда.
Село је младо, снајка је дошла из Београда, а да млади долазе и остају фали нам пут по засеоцима . Имамо од предшколаца до средњошколаца око 200 деце и сви ће остати , каже Велимир.

Уз мало више разумевања од стране државе и надлежних институција села би опет могла да буду жила куцавица ове земље.

 

 

 

 

 

ГЗС / Инфо лига




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica osnonica snajka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.530 посета
Тренутно на сајту: 444 посетилац(a)