Двери: Нема воде, струје нема, смеће нам је главна тема 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Двери: Нема воде, струје нема, смеће нам је главна тема
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
13.06.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Да се пријепољска локална управа налази у озбиљним проблемима, указује и десетодневна криза са снадбевањем воде за пиће.

Наиме, вода се редовно испоручује, али не може се користити за пиће, а и иначе је чудног мириса и веома масна у додиру са људском кожом, саопштено је из Информативна службе Двери из Пријепоља.

Двери сматрају да је актуелна власт грађанима Пријепоља у свим сегментима живота сервирала тотални мрак, где криза у снадбевању пијаћом водом представља врхунац нестручности и безидејности у погледу решавања редовних комуналних проблема, који су од животне важности.

У изјави коју је за медије дала руководилац постројења за прераду воде, Дана Љујић, наводи се да је ’ у недељу ујутру дошло до нагле замућености изворишта реке Сељашнице, те стога фабрика воде није у могућности исту предадити и пустити у нормалну употребу’’. Пошто никаквог објашњења од надлежних нема већ десети дан, мећу грађане се увукао страх да се нешто сумњиво догодило и у домену претпоставки се нагађа са различитим причама.

Фото: Двери Пријепоље

ОО Двери у Пријепољу тражи одговорност надлежних органа, да се грађанима коначно открије и каже истина зашто вода није у исправном стању за пиће већ 10 дана, а најављивано је пре шест дана да ће вода бити за употребу већ сутрадан, као и зашто је без пијаће воде остављено скоро 25.000 грађана Пријепоља.

Власт која је предвођена „генијалцима” из СНС-а, претворила је Пријепоље у зону сумрака. Куд год се човек окрене, наилази на проблеме. После проблема везаних за редовно пражњење и одлагање смећа, безразложног искључења уличне расвете у већем делу центра града, насеља Вакуфа, стамбеног блока Стадиона и потеза до железничке и аутобуске станице, дошло се и до тога да у месецу јуну, када је дан најдужи и жива на термометру иде преко 30 Ц целзијуса, вода из градског водовода буде замућена и затрована.

Болнице, вртићи и школе, немају воде, а грађани и последњи динар троше за флаширану воду. Директор ЈКП "Лим", Енис Мемишаховић, казао је да ће цистерне са пијаћом водом бити постављене на неколико локација у граду, како би грађани имали воду за пиће. Међутим, да ли је довољно да се сам град од 25.000 људи снадбева са две до три цистерне на дневном нивоу и да пије воду из цистерни старих пола века?!

Ово је невиђен догађај и доказ да је локално руководство неспособно да решава нагомилане проблеме с којима се грађани свакодневно суочавају. Због тога народ у Пријепољу ових дана од муке пева: Нема воде, струје нема, смеће нам је главна тема.

Да ли има кривице међу надлежним институцијама и неодговорним појединцима запосленим у градском водоводу? Док се то не утврди, сигурно је да овај својеврсни скандал представља еколошку и политичку парадигму пријепољске власти.

Двери сматрају да се у превазилажењу овог проблема очигледно морају укључити и републичке институције, ангажовањем стручњака из ове области и што хитнијим решењем за водоснадбевање грађана Пријепоља.

Информативна служба Двери у Пријепољу




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.345.032 посета
Тренутно на сајту: 366 посетилац(a)