Већници се поново изјашњавали о буџету 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Већници се поново изјашњавали о буџету
Trenutno na sajtu: 750       |       Podeli:
09.12.2016 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - После усвајања буџета за следећу годину на претходној седници Општинског већа одлука је повучена, па су се већници изјашњавали о новом нацрту.

Буџет је у потпуности исти, сем што је нови увећан за 36,5 милиона динара прихода који убира Предшколска установа који су се по старом уливали на рачун установе, а по новом ће на рачун буџета.

Нацрт буџета је коригован и у делу плата, буџетских корисника које морају бити на нивоу 2016. Иначе, 310 милиона од планираних 1,269 милијарди прихода биће утрошено на инвестиције.

Председник општине Горњи  Милановац, Дејан Ковачевић истакао је да од тог износа 30 милиона динара је планирано за наставак изградње водовода Рудник.

“За реконструкцију и изградњу, сеоских и градских путева опредељно је 119 милиона динара, 13 милиона је опредељено за кишну канализацију, 15 милиона за наставак реконструкције Дома културе, а исто толико за наставак реконструкције Спомен парка брдо Мира“, рекао је Ковачевић.

Такође, је опредељено 15 милиона за приступну саобраћајницу, шест за индустријску зону, 50 милиона за пољопривреду, 28 за спорт и нешто више од 25 за социјалну заштиту.

За субвенцију Дома здравља опредељено је 10 милиона, за студенстске стипендије осам.

Мештани Луњевице требало би да прикупе 2,6 милиона динара уколико се определе за увођење петогодишњег самодоприноса са којим ће запослени одвајати два, а пензионери један посто од месечних примања.

Већници су прихвати план пословања Рзва у наредној години.

Чланови већа су подржали измену финансијских планова и програмима рада за три установе културе и неколико сеоских месних заједница, као и план комуналног предузећа.

Буџет је за месец дана краћи за 890.750 динара, толико се на име вансудских поравнања исплаћује лицима која су пси луталице напали, ујели или су им заклали домаће животиње.

Такође, већници су прихватили и предлог Управног одбора Апотекарске установе, којим се мења радно време, тако да ће само апотека у Дому здравља радити 24 сата.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.087.857 посета
Тренутно на сајту: 750 посетилац(a)