Бабић: Извештај ДРИ ће нам помоћи да отклонимо недостатке, ускоро систематизација свих радних места у општинској управи 



 
Бабић: Извештај ДРИ ће нам помоћи да отклонимо недостатке, ускоро систематизација свих радних места у општинској управи
Trenutno na sajtu: 593       |       Podeli:
09.09.2020 | 3 коментар(а)



Пријепоље - Државна ревизорска институција (ДРИ) наложила је Општинској управи у Пријепољу

да у року од три месеца отклони чак 26 недостатака везаних за извршење буџета у прошлој години. Председник општине Владимир Бабић тим поводом каже да је ново руководство одлучно да све службе стави у функцију у пуном капацитету, а извештај ДРИ ће им умногоме помоћи јер је у њему до најситнијих детаља описан сваки пропуст који је управа чинила у протеклом периоду.

Што се тиче имовинско – правних односа и самог књижења објеката и имовине које поседује локална самоуправа биће јако тешко, не само због кадрова и саме организације служби, већ зато што морамо да имамо синергију са државним службама почев од катастра и свих других институција којима се будемо обраћали за превођење и привођење земљишта намени”, рекао је Бабић.

Он је овај проблем окарактерисао као један од најтежих и навео пример ЈКП “Лим” које се не налази на својој парцели, као и да је цео блок у Подвароши на имовини другог власника.

“Мишљења сам да се тај посао објективно не може завршити у задатом року, можда чак ни за годину дана”.

Бабић је нагласио да ће се чим извештај ревизора буде усвојен у скупштини, као и извештаји свих јавних предузећа, наставити са одржавањем састанака по хитном поступку са свим службама, који су већ постали устаљена пракса.

“Направићемо систематизацију свих радних места и позабавити се учинком свих запослених на свим позицијама. Видећемо да ли је и где потребно кадровско појачање а тамо где је потребно вршиће се и упућивање радника на друга радне задатке како би били ефикаснији”, поручио је први човек општине Пријепоље.

Бабић је истакао да се већина примедби у извештају ревизора може решити ситним изменама, доношењем правилника и обавештавањем грађана.

“Оно што нас посебно забрињава јесте наплата пореза, а наплата у ПУ ’Миша Цвијовић’ је такође проблем, људи једноставно нису плаћали своје обавезе. Што се тиче питања јавног правобраниоца оно још увек није решено, био је расписан јавни конкурс на који су се јавила два кандидата, али ни један није заинтересован за обављање ове функције. Један је постављен за начелника општинске управе, други каже да ће се потрудити да нађе боље радно место, па ће највероватније бити расписан нови конкурс”, закључио је председник општине Пријепоље.

Oн је прецизирао да је извештај ДРИ квалитетно урађен и да ће се сви у локалној самоуправи потрудити да у првих 100 дана од почетка рада новог руководства успети да исправе пропусте јер желе да њихов рад буде транспарентан и да општинска управа буде на располагању свим грађанима.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje dri izvestaj otklanjanje nedostaci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (3)

  • Nemanja

    E xx nema vise zinda pa da se šepuris...Vise i duga kosa nije privlačna...
  • Lošmi

    A šta je sa komentarima?
  • Lošmi

    Ko je vršio vlast u Prijepolju od 2012-2019?



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.154.189 посета
    Тренутно на сајту: 591 посетилац(a)