На подручју Моравичког округа бележи се благи пад броја заражених 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
На подручју Моравичког округа бележи се благи пад броја заражених
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
20.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак –У Моравичком округу корона вирус је потврђен код још 35 лица, а највећи број заражених је из Ивањице 18,
Фото: ГЗС

затим из Чачка 12, Горњег Милановца 3 и из Лулчана 2. У последња 24 часа преминула су два пацијента, један из Горњег Милановца који је је био смештен у Клиничком центру у Крагујевцу и један пацијент из Ивањице који је преминуо на ковид одељењу чачанске болнице, преноси агенција РИНА.

„У болници је тренутно хоспитализовано 185 лежећих пацијената, а на респиратору се налази њих 15. Пртеходних дана забележен је мањи број пријема и прегледа, па можемо рећи да чачанска болница излази из критичне фазе. Ми смо припремили додатне капацитете, али надам се да неће бити потребе за њиховим попуњавањем“, изјавио је шеф Радног тима, др Михаило Луковић.

У општини Ивањица евидентиран је пораст инфицираних, а врло често се јављају пацијенти са тешком клиничком сликом.

„Велики прилив пацијената у чачанску болницу је из Ивањице. Мештани подјаворских села, који гравитирају ка Сјеници, махом су старији и зато је њихова клиничка слика озбиљна. Колеге из тамошњег Дома здравља, раде све што могу, али неминовно је да део пацијената буде хоспитализован код нас. Ми смо спремни за све те прихвате и нико неће остати без адекватне лекарске помоћи“, нагласио је др Луковић.

На подручју Моравичког округа тренутно је инфицирано 536 особа, а од почетка јуна живот од последица инфицирања корона вирусом је изгубило 46 пацијената.

РИНА (ГЗС)

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bolnica moravicki okrug kovid19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.123.439 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)