Преговори око формирања локалних власти када се смири пандемија вируса корона 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Преговори око формирања локалних власти када се смири пандемија вируса корона
Trenutno na sajtu: 413       |       Podeli:
23.07.2020 | 0 коментар(а)



Љиг, Пожега, Бајина Башта - Конститутивне седнице у већини локалних скупштина одржаће се средином августа.

У општини Љиг она је заказана за 19. август и према речима актуелног председника и носиоца листе „Александар Вучић - за нашу децу" Драгана Лазаревића, иако имају већину, разговараће се са свим представницима листа, око формирања локалног парламента.
„Сви који имају исте циљеве и интересе су добродошли ”, рекао је Лазаревић. Иначе, СНС је подржало највећи број грађана а остале листе које су прошле цензус су „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС)" где је на челу листе, после три деценије, нови човек, Миломир Радојичић, затим Група грађана „Заједно и одлучно за општину Љиг - мр Драган Стевановић Персинац, дипл. инж”, „За опстанак и будућност Љига и Качера" - др Мирослав Максимовић” и „Време је за бољи Љиг - Михаило Зечевић".

У општини Пожега конститутивна седница је заказана за 17. август а према речима носиоца листе која је освојила највише одборничких мандата и актуелног председника Ђорђа Никитовића планирани су разговори са листама које су прешле цензус у наредном периоду.
По броју освојених гласова у пожешкој општини на другом месту је „Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија” затим листа „Здрава Србија – Милан Стаматовић”, „Покрет снага Србије – БК” и ГГ „Пожега побеђује – Борко Боћа Матијевић”.

У Бајиној Башти на локалним изборима, листа Српске напредне странке освојила је 30 од 45 одборничких мандата. Актуелни председник и носилац поменуте листе Радомир Филиповић рекао је за ГЗС да ће преговоре са осталим листа које су прешле цезус, за формирање локалне скупштине, водити након смиривања ситуације око пандемије вируса. Иначе, према броју освојених одборничких мандата после СНС је СПС са освјених девет а СРС, СПАС и СНП са по два мандата.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vlast lokal pandemija ljig pozega bajina basta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.292.635 посета
Тренутно на сајту: 414 посетилац(a)