Гвозден Оташевић данас напунио 70. година 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Гвозден Оташевић данас напунио 70. година
Trenutno na sajtu: 543       |       Podeli:
10.11.2021 | 5 коментар(а)



Чачак - Један од најбољих српских и чачанских новинара Гвозден Оташевић,
Фото: ГЗС

данас је напунио 70. година живота и рада.

Овај сјајни хроничар времена, скоро пола века неуморно и на само њему својствен начин бележи дешавања у региону као и у овом делу земље.

Оташевић је радио као дописник „Политике експрес”, а затим дневног листа „Политика”, обрађивао је најсложеније теме и умео да се и те како бави људским судбинама и животима.

Треба поменути да је својевремено пратио Светско првенство у Шпанији и једини је новинар из овог дела земље који је имао такву част.

Оташевић је пензионисан пре две године, а истог дана добио је нови задатак и данас је један од кључних новинара који ради у Гласу западне Србије и за агенцију РИНА.
Нема сумње да је у многоме помогао трасирању развојног пута једне од највећих продукција и агенција у унутрашњости Србије.

Гвозден Оташевић је рођен 10. новембра 1951. године у Чачку. Основну школу је завршио у Љубићу, Гимназију у Чачку, факултет Политичких наука у Београду. После одслужења војног рока у Врању, запослио се као новинар у НИП-у „Политика” септембра 1977. године, и данас је дописник тог листа.

Као извештач Дневника „Политика експрес”, пратио је Олимпијске игре у Москви (1980), Светско првенство у фудбалу у Шпанији (1982) и ратна збивања на подручју СФРЈ, од Космета до Лике.

Данас је поред извештавања за „Политику” наш сарадник и најстарији колега у Гласу западне Србије, живи у Луговима.

Гвозден Оташевић је добитник бројних призанања, међу којима је највиша награда Града Чачка.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


otasevic rodjendan novinar glas zapadne srbije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (5)

  • Simoni

    Goća srećan ti rođendan, da ti bude svaki dan radostan, Želim ti radost zdravlje sreću znanje i blagostanje, godine su samo broj, a tebe čeka Devedeset i neka, a za dalje naćiće se leka.
  • Simoni

    Goća kao u Vranje Vrh.
  • ML LUCANI

    Kroz razne redakcije proslo je mnogo novinara, retki su oni koji se mogu porediti sa Gvozdenom Otasevicem. Srecan rodjendan i sve najlepse mu zelim u zivotu i karijeri. Pozdrav
  • Rade

    Gocin ,Srecan rodendan.
  • Nenad

    Srecan rodjendan gvozdene



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.204.142 посета
    Тренутно на сајту: 544 посетилац(a)