Дан особа са инвалидитетом обележен у Зрачку 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Дан особа са инвалидитетом обележен у Зрачку
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
03.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Установа за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју „Зрачак" Чачак обележила је 3. децембар међународни Дан особа са инвалидитет,

овога пута како кажу, са блиским пријатељима установе. Представници локалне самоуправе, као и ученици Економске и Медицинске школе чести су гости у Зрачку, а за њих су данас корисници припремили програм уз доста песме и игре. У сваком друштву постоји један известан број особа са инвалидитетом које не треба да буду занемарене.

Директорка Установе Зрачак Ана Јаковљевић

„Различитост треба прихватати јер једино тако можемо да превазиђемо предрасуде и дискриминације које постоје у нашем друштву према овој популацији. У претходном периоду радили смо на реализацији пројеката који су били одобрени нашој установи. Пре свега пројекат Министарства правде где смо набавили интерактивну таблу као и таблета за кориснике. Запсолени су имали обуку из области асистивне технологије. У претходном периоду смо се опремили и интерактивним подом за који смо средства добили од донација. У току је реализација опремања спортског терена испред Установе и набавка комби возила која је одобрена од Министарства без портфеља одељка за популациону политику. Надамо се да ће комби возило повећати долазност деце поготову оних који живе у удаљеним подручјима, а олакаше нам одлазак на свакодневне активности које организује град а на које нисмо могли да посећујемо. Сада Установа Зрачак има 80 уписаних корисника, а дневна долазност је око 50”, рекла је директорка Установе Зрачак Ана Јаковљевић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић истакао је да са поносом данас прослављава са корисницима Зрачка овај дан. „Са Владом РС само у последњих годину дана град је уложио новац за фисклутурну салу, лифт, адаптацију отворене теретана са посебним справама које су прилагођене особама са инвалидитетом, такође је отворена и интерактивна соба. Очекује нас набавка специјализованог возила које ће бити прилагођено њима и са којим ће они моћи долазити у установу и враћати се кући. Ове године со обезбедили и бесплатно летовање у одмаралишту Улцињ, а наставићемо и са уклањањем архитектонских баријера у деловима града”, рекао је Тодоровић.

Анастасија Мишић из Медицинске школе

Анастасија Мишић из Медицинске школе на смеру је за васпитача и редовно долази у Установу Зрачак. „Конкретно ми из Медицинске школе можемо да препознамо и да разумемо различитости јер се сусрећемо са особама са инвалидитетом, док други наших вршњаци и не баш. Овде су корисници навикли на нас и много су нас заволели као и ми њих”, каже Анастасија.


ПЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.363.862 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)