Јовановић: Вучић је модернији од Савеза за Србију 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Јовановић: Вучић је модернији од Савеза за Србију
Trenutno na sajtu: 472       |       Podeli:
01.08.2018 | 0 коментар(а)



Лидер Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је да опозиција нема решење када је у питању

Косово и, говорећи о опозиционом Савезу за Србију, рекао да је председник Србије Александар Вучић "отишао даље од њих, и то је чињеница, и колико год то некоме сметало и колико год ја гурао прст некоме у око, он је данас модернији од њих".
Јовановић је за Н1 казао да разговара "са свима" кад је у питању "Коалиција за мир", коју предлаже и да то није предизборни пројекат.

"Ко руши идеју договора с Албанцима? И црква и националисти и Додик, и сад се на крају појаве моје колеге из опозиције и кажу - "ајде и ми", рекао је Јовановић.

Он је образложио свој ранији став да је састанак председника Александра Вучића и Хашима Тачија у септембру у Бриселу веома важан, оценивши да је јасно да живот намеће разрешење косовске агоније.

"И да је септембар, тај сусрет, последња прилика да њих двојица као преговарачи, као председници две државе, конкретизују политику која би и Косову и Србији отворила перспективу другачију од онога што смо преживели деведесетих, или од свега оног што се описује као велико мрцварење од 2003/4, када је Коштуница "косовизовао" нашу стварност и наметнуо, нажалост за Србију, затворену тему Косова као интегралног дела државе, као политички приоритет", навео је Јовановић.

Он је рекао да жели референдум о Косову, наглашавајући да се у томе разликује од Савеза за Србију. Јовановић је додао и да не разуме њихов програм у 30 тачака, а сматра да га не разуме ни Европа.

"Кроз референдум коначно треба да се договоримо једни с другима и да свако преузме своју одговорност, нама не треба нови Дејтон", оценио је Јовановић.

Он је казао да је, ако грађани одбију решење, то у реду, али је додао да смо онда у изолацији. Навео је да ипак верује да у овој земљи има довољно нормалних људи и да их не треба лагати.

Јовановић је, говорећи о решењу опозиције кад је у питању Косово, изнео тврдњу да га она нема и додао да је позиција водила ту косовску политику претходних година.

"Вучић је отишао даље од њих, и то је чињеница, и колико год то некоме сметало и колико год ја гурао прст некоме у око, он је данас модернији од њих, он је за приватизацију ПКБ који пропада... Они су против концесије за аеродром, кажу ми ћемо то да решимо, а нема пас за шта да нас уједе", казао је Јовановић.

Он је, говорећи о економској политици Вучића, навео да нема ништа против Вучићеве реформе јавних финансија и да га интересује реформа јавних предузећа, либерална права и однос према медијима.

"Последња шанса Вучића и Тачија"

Сусрет Александра Вучића и Хашима Тачија у септембру последња је прилика да њих двојица, као преговарачи, конкретизују политику која би и Србији и Косову отворила перспективу, поручио је Јовановић.

Та перспектива, рекао је Јовановић, треба да буде другачија од оне коју смо већ једном преживели 90-их година или од свега оног што се описује као "мрцварење" од 2004. до сад.

Постаје јасно свакоме у Србији да - док не решимо косовско питање, а потом и не будемо имали способност да кроз Косово развијемо своје потенцијале, да можемо да утичемо на решавање кризе у БиХ - нећемо бити способни да развијамо сопствену земљу, наводи се у саопштењу ЛДП.

Јовановић је предложио формирање Коалиције за мир, наглашавајући да то "није предизборни пројекат".

"У Србији избори могу бити озбиљни само ако се претходно договоримо са грађанима и уколико као друштво будемо способни да одговоримо на једно питање - шта ми то, као генерација која одлучује о судбини своје деце, желимо од ове земље", навео је Јовановић.

Он каже да је "Србији потребна алтернатива која ће понудити више Европе, више тржишта, више либералних вредности у концепту људских права, грађанских слобода".

Јовановић је оценио како "нема ништа од демократског друштва, слободних медија, отвореног тржишта, развијеног образовног система, система социјалне заштите, пензионог система док не решимо оно што је нашу државу уништило".

Србији је зато потребан референдум о коме се говори, јер кроз њега треба да се коначно договоримо једни са другима и да свако преузме своју одговорност, поручио је председник ЛДП Чедомир Јовановић.

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.423.224 посета
Тренутно на сајту: 470 посетилац(a)