Лучанци захвални до неба: Председниче спасао си нас катастрофе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Лучанци захвални до неба: Председниче спасао си нас катастрофе
Trenutno na sajtu: 556       |       Podeli:
04.06.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - Руководство Општине Лучани заједно са привредним субјектима, свим предузећима из индустријске зоне, Домом здравља, Дечјим вртићем
Александар Вучић у Лучаним, после поплава 2016. године, фото: ГЗС

и домаћинствима из околних насеља послали су писмо генералном секретару РС Николи Селаковићу, у коме се захваљују председнику државе Александру Вучићу на испуњеном обећању. Одбрамбени бедем поред реке Бјелице је изграђен у рекордном року, што је спасло Лучане да овога пута не буду поплављени.
„Киша која је у раним јутарњим часовима 3. јуна ове године захватила општину Лучани није била запамћена до сада. Бујични потоци и притоке, за само неколико сати, слили су се у реку Бјелицу, која је носила све пред собом и претила је да потопи читаву Општину у њеном захвату.
Варошица Лучани, њени привредни субјекти, почев од предузећа „Милан Благојевић“, свих предузећа из индустријске зоне, Дом здравља, Дечји вртић, домаћинства из околних насеља још увек памте катастрофалне последице и нанете материјалне штете из поплава од 2014. и 2016. године.
У тим критичним тренусима општину Лучани је посетио садашњи председник РС Александар Вучић и обећао свима, да ће РС предузети све неопходне мере да се ови немили догађаји више не понове.
Све што је током његовог обиласка Наменске, предузећа из индустријске зоне и околних села, тада обећао, у потпуности је испунио.
Захваљјући њему и његовомо ангажовању на обезбеђењу неопходних средстава, у рекордном року изграђен је одбрамбени бедем поред реке Бјелице, дуж фабрике „МБ - Наменска”, индустијске зоне и околних насеља.
Одбрамбени бедем је јуче први пут био на испиту и покзао се врло ефикасним. Зајваљујући његовој изградњи, спашени су Лучани од најгоре до сада незапамћене елементарне катастрофе.
Инсталиране српне пумпе за препумпавање набујалих вода, у варошици Лучани, су такође имале совје примене и доказале оправданост улагања у њих, што је велико искуство за све нас.
Коначно грађани Лучана, запослени предузећа „Милан Благојевић - Наменска”, привредни субјекти у индустријској зони и мештани околних села, која су до сада била плављена, овога пута били су безбрижни, на радост свих нас.
Најзаслужнији за све то је председник РС Александар Вучић коме одајемо огромну захвалност. Без његовог личног ангажовања, као и Државних институција, данас би у Лучанима причали о још једној елементарној катастрофи.
Хвала пуно господину председнику за све што чини, не само за нас, већ и за грађане Србије”, наводи се у писмо које су Лучанци упутили генералном секретару РС Николи Селаковићу.
Потписници овог писма су од председника Општине Лучани Миливоја Доловића, генералног директора предузећа „Милан Благојевић - Наменска” Радоша Миловановића, предузећа „Панекспрес”, предузећа „Максима”, предузећа „Наш стан”, предузећа „Радионица Крсмановић”, предузећа „Стаклореклам”, предузећа „Антовић петрол”, предузећа „аурора”, предузећа „Фапромал” до Месног одбора СНС у Лучанима и ОО СНС.

ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.214.646 посета
Тренутно на сајту: 556 посетилац(a)