Град опустошио села! Мештани очајни – уништено воће поврће, али и помоћни објекти 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Град опустошио села! Мештани очајни – уништено воће поврће, али и помоћни објекти
Trenutno na sajtu: 574       |       Podeli:
25.06.2019 | 0 коментар(а)



Чачак / Горњи Милановац – Град величине тениске лоптице који је падао дуже од 20 минута синоћ је опустошио бројна
Дрво кајсије од силине невремена на земљи, фото: РИНА

чачанска и горњомилановачка села.

“У три сата поподне нама се смркло као да је поноћ. Одједном је кренуо да пада ненормаално крупан град. Ми смо овде навикли на многе падавине, али изненадиле су нас велике леденице неправилног облика”, каже за РИНУ Славица Милосављевић из сувоборског села Дружетићи.

Највећа штета причињена је на воћу и поврћу, па је сав труд и рад који су мештани улагали током целе године био узалудан.

“Ово нам је трећи град за ових шест месеци. Све што човек уложи нестане за 20 минута. Беспомоћно гледаш како ти се све уништава и ништа не можеш да промениш”, рекла је Славица.

Слична ситуација и у чачанском селу Горња Горевница. Након невремена у њивама и воћњацима остала је – пустош! Овај воћарски крај познат је по одличној и квалитетној кајсији, али јуче је скоро сав род завршио на земљи.

Уништен скоро сав овогодишњи род

“То је било страшно. Олуја праћена крупним градом носила је све пред собом. Сво воће и поврће које није било под пластеницима је десетковано. Дрво кајсије је од силине ветра скроз оборено”, прича Ђорђе Шишовић из Горње Горевнице.

Он је и једини противградни стрелац у селу и каже да је јуче испалио 10 ракета, али да од градоносног облака спаса није било.

“Тренутно смо без ракета у мојој противградној станици, али из Радарског центра Ужице су нам најавили да ће нове стићи данас. Не смем ни да замислим колика би штета била да није испаљено тих десет ракета које сам имао на стању”, изјавио је Ђорђе.

Поред воћа и поврћа штета је направљена и на помоћним објектима.

“Страдали су пластеници, неки су скроз однети, а неки делимично избушени од крупног града. Страдао је и кров на штали и сењаку”, изјавио је за РИНУ Мирослав Милојевић из Горње Горовнице.

Мештани кажу да су више уморни од сабирања штета од временских непогода. Због снега који пада у мају, поплава и све крупнијег града питају се да ли ће икад моћи спавати мирно и живети од свог поштеног рада.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.298.169 посета
Тренутно на сајту: 573 посетилац(a)