Емецета донирала намештај установи "Зрачак" 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Емецета донирала намештај установи "Зрачак"
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
30.05.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Компанија Емецета, која сутра отвара свој нови центар у Чачку, донирала је Установи за смештај и дневни боравак деце, младих и одраслих



са сметњама у развоју "Зрачак" намештај неопходан за опремање просторија за рад у вредности од 650.000 динара.

На овај начин, компанија Емецета жели да подржи социјалну инклузију особа са сметњама у развоју, омогући комфор корисницима услуга установе "Зрачак", као и подржи труд и залагање свих запослених да дневни боравак лица са лаким, умереним, тешким сметњама у развоју буде удобан и испуњен корисним активностима.

Као и претходним донацијама у Србији, компанија Емецета донираним намештајем установи "Зрачак" Чачак наставља да прати своју мисију друштвене одговорности која се оглада у бризи о локалној заједници, помоћи здравственим установама и установама за лица са сметњама у развоју.

"Отварањем нових центара у Србији, циљ Емецете је да омогући грађанима да опреме своја домаћинства на једном месту и да то учине у свом граду. Али, једнако битан циљ нам је и да постанемо интегрални део сваке локалне заједнице у коју дођемо. Осим запошљавањем особа из породица која немају ниједног запосленог члана, желимо да активно помажемо установама које се брину о здрављу грађана, пружају подршку тешко болесним особама и својим активностима се боре да особе са посебним потребама, како и треба, буду равноправни чланови овог друштва. Зато смо и одлучили да наш долазак у леп град на Западној Морави обележимо подршком установи "Зрачак" и свим учесницима у програмима ове установе омогућимо удобан дневни боравак на нашим софама, столицама и врећама за седење", рекао је оперативни директор Емецете у Србији, Александар Павићевић.

Немања Трнавац из установе "Зрачак", рекао је да је Емецета донирала 15 каучева, 50 столица, 12 лејзи бегова и две угаоне гарнитуре.

"Надамо се да ће у тренуцима предаха, које корисници имају између својих активности, имати угодан боравак и коришћење тог свог намештаја, онако како треба. Захваљујем се компанији Емецета и надам се да ће имати прилику да се увере да смо ми установа отвореног срца. Наши корисници увек воле када им неко дође у посету", истакао је Трнавац.

Помоћник градоначелника Чачка, Владан Милић, рекао је да је руководство града заузело став да се прво помогну установе и школе које похађају деца са инвалидитетом.

"Нећемо заборавити ни предшколске установе, основне и средње школе, културу. Заиста ћемо у будуће издвајати средства и привлачити инвестиције у тај сектор знатно више него раније", закључио је Милић.

Установу "Зрачак" тренутно похађају 73 корисника. Објекат може да прими 100 особа узраста од пет до 55 година.

Очекује се да установи буде одобрено запошљавање још два радника, као и формирање нове групе корисника.

ПЗС/ГЗС

Комплетан садржај је доступан на порталу www.pzs.rs

http://bit.ly/2r7r3y9




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.259.693 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)